6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Üniversite kurulması için çalışmalar...

Nevşehir Üniversitesi'nin kurulması için çalışmalar sürüyor. Bu amaçla hayırsever işadamları tarafından yaptırılan Sosyal Bilimler Fakültesi inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.
 
Nevşehir Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Nakip, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı üyeleri ve işadamları ile birlikte Erciyes Üniversitesi Nevşehir Kampusu içerisinde inşaat çalışmaları süren Sosyal Bilimler Fakültesi binasında incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmalarının yüzde 90 seviyesine ulaştığı kaydeden Vali Hacımustafaoğlu, İstanbul'da yaşayan hayırsever işadamları tarafından yaptırılan fakülte binasının 15 gün sonra Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'ne teslim edileceğini açıkladı.
 
Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, İstanbul'da bulunan Nevşehirli iş adamı Ali Dirikoç'un yapımını taahhüt ettiği üçüncü fakülte binasının temelinin ise önümüzdeki günlerde atılacağını söyledi.
 
Nevşehir'e Üniversite kurulması için yoğun bir girişim içerisinde bulunduklarını söyleyen Vali Hacımustafaoğlu, "Sosyal Bilimler Fakültemizin çevre düzenlemesini Nevşehir Belediyesi yapacak. Onun dışında boya ve pencere işlerinin ise kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Gerçi fakülte önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda öğrenci almaya başlayacak ama biz en kısa zamanda binayı tamamlayarak Rektörlüğe teslim etmeyi hedefliyoruz. Üçüncü fakülte binamızın temellerini de yine önümüzdeki günlerde atacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 11:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?