3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Üniversite'de ekonomi konferansı

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kesik, ekonomik krizin reel piyasaları etkilediğini belirterek, "Bunun sonucunda işsizlik ve bütçe açığı artıyor. Enflasyon düşüyor" dedi.

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kesik, Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Salonu'nda, ''Dünyadaki ve Türkiye'deki Ekonomik Gelişmeler ve Beklentiler'' konulu konferans verdi. Türkiye'yi de etkisi altına alana küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerinin sürdüğünü belirten Kesik, şöyle konuştu:
''Dünya yüzyılın krizini yaşıyor. Daha önce 1929 yılında böyle bir kriz yaşanmıştı. Dünyanın bu krizi atlatması 10 yıl sürdü.

Bu kriz reel piyasaları etkilediği gibi karşımıza da şöyle bir manzara çıkartıyor. İşsizlik ve bütçe açığı artıyor, enflasyon düşüyor. Tüm bunları alt alta koyduğumuz zaman yüksek büyüme dönemi son buluyor. Olumlu beklentiler yerini olumsuz beklentilere bırakıyor. Mesela olumsuz beklentilerden biri de şudur. 2009 yılında dünyada 50 milyon ilave işsiz ortaya çıkacak buna Türkiye de dahil. Bu zamana kadar gelen işsizlik trendine bir 50 milyon daha eklenecek"
Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan, Kesik'e teşekkür plaketi ve yöreye özgü testi hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 16:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?