7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Üniversite'de mezuniyet sevinci

Erciyes Üniversitesi Nevşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 4. dönem mezunlarını verdi. 

Nevşehir Vali Vekili İsmail Tezel, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş'ın yanı sıra Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Nakip'in de katıldığı törende, 2005-2006 yılında mezun olan 133 öğrenciye diplomaları takdim edildi. 

Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen mezuniyet töreninin açılışında konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mahir Nakip, eğitimde ve öğretimde daha iyiye ulaşmayı temel ana hedef olarak belirlediklerini belirterek, bunun için öğrencilere temel bilgilerin verilmesinin yanı sıra onları araştıran, yorumlayan ve sorgulayan, geleceğe yön verecek birer birey olarak yetiştirmeye büyük özen gösterdiklerini söyledi. Prof. Dr. Nakip, bugüne kadar elde edilen başarılarda öğrencilerin çabalarının yanı sıra eğitim ve öğretim görevlilerinin ve ailelerinin paylarının unutulmaması gerektiğini vurguladı. 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş da Dünya Üniversiteler Birliği'nin ülke genelinde yaptığı çalışmalarla en başarılı 6 üniversiteden biri haline gelen Erciyes Üniversitesi'nin bundan sonraki süreçte bugün için elde ettiği başarıları daha da artırmak amacında olduklarını belirtti. 

Prof. Dr. Utaş, Erciyes Üniversitesi'nin her yıl verdiği binlerce mezunu ile gücüne güç kattığını dile getirerek, gerek özel ve gerekse de kamu sektöründe önemli yerlerde sorumluluk taşıyan kişiler arasında Erciyes Üniversitesi mezunu görmekten de büyük bir onur duyduklarını kaydetti. 

Törende daha sonra 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dönem birincisi Ayşegül Duldar'a, Nevşehir Vali Vekili İsmail Tezel tarafından başarı belgesi ve diploması verildi. 

Diğer fakülte mezunlarına da mezuniyet diplomaları Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe,Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ahmet Sevgi, Nevşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Nakip tarafından törenle verildi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 11:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?