5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Üniversitelilerden engellilere ziyaret

ÜNİVERSİTELİLERDEN ENGELLİLERE ZİYARET

Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitimi Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde kalan engellileri ziyaret etti. Engellilerden şiirler dinleyen üniversite öğrencileri, söyledikleri şarkı ve türkülerle onları eğlendirmeye çalıştı.

Yardımcı Doçent Doktor Celal Gülşen nezaretinde Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan Özel Büşra Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ni ziyaret eden 40 üniversite öğrencisi, burada zihinsel ve bedensel engelliler ile bir araya geldi. Burada kalan engellilere çeşitli hediyeler veren üniversite öğrencileri daha sonra beraberinde getirdikleri müzik aletleri ile şarkılar söylerek engellilerle birlikte dans edip oynadı.

Bu gibi faaliyetlerle öğrencilere toplumsal sorumluluk bilinci kazandırarak, halkın dikkatini bu gibi merkezlere çekmek olduğunu söyleyen Yardımcı Doçent Doktor Celal Gülşen, ziyaretten dolayı hem öğrencilerin hemde merkezde kalan engellilerin çok mutlu olduklarını kaydetti. Gülşen, "Daha önceki haftalarda da öğrencilerimiz ile birlikte çeşitli huzurevlerini ziyaret ederek yaşlılarımız ile bir araya geldik. Ardından da bakım merkezlerini geziyoruz. Buralarda kalan insanların tek istekleri onların ziyaret edilmesi. Karşılarında öğrencilerimizi gördüklerinde öylesine mutlu oluyorlar ki. Halkımızdan isteğimiz bu merkezleri ziyaret etmeleri ve toplum olarak her zaman onların yanında olduğumuzu onlara hissettirmeleri." dedi.

ÜNİVERSİTELİLERDEN ENGELLİLERE ZİYARET
ÜNİVERSİTELİLERDEN ENGELLİLERE ZİYARET
ÜNİVERSİTELİLERDEN ENGELLİLERE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 11:31:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 22:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?