6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Üniversiteye desteğe plaketli teşekkür

Nevşehir Üniversitesi kurulması çalışmaları çerçevesinde fakülte binalarının yapımı için Nevşehir'e Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı'na yaptıkları nakdi ve ayni yardımda bulunan işadamlarına valilik tarafından teşekkür belgesi verildi. 

Ürgüp ilçesinde Dinler Oteli'nde düzenlenen törenle Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı'na nakdi ve ayni yardımlarda bulunan, aralarında turizm işletmecilerinin ağırlıkta bulunduğu 29 Nevşehirli işadamı, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu'ndan teşekkür belgelerini aldı. Bugüne kadar çok iyi işlerin yapıldığını ve bu işlerin yapılmasında Nevşehirli işadamları, odalar ve sivil toplum örgütlerinin ortak organizelerinin katkısı olduğunu belirten Hacımustafaoğlu, yapımı süren iki fakülte binasının da Ağustos ayında tamamlanacağını söyledi. 

Nevşehir Üniversitesi'nin kuruluş halinde olduğunu ve kanununun da çıkmak üzere olduğunu ifade eden Hacımustafaoğlu, halen kampus alanında yapılacak çok işlerin olduğuna dikkati çekti. Hacımustafaoğlu, "Devletin imkanı hem yetişmiyor hem de yetişse bile kısa sürede tamamlanamıyor. Özellikle eğitimde katkı büyük önem taşıyor ve üniversite kuruluş aşamasında katkıyı da devlet ve YÖK organları, yerel olarak kişilerden bekliyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2007 Pazar 16:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?