3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Üniversiteye hayırsever desteği

Nevşehir Üniversitesi yerleşkesinde yapımı planlanan eğitim fakültesinin B bloğunun temeli törenle atıldı. Hayırsever İşadamı Hacı Asım Dirikoç'un yaptıracağı binanın 2010-2011 eğitim öğretim dönemi öncesinde tamamlanması hedefleniyor.

Nevşehir Üniversitesi bünyesinde açılacak olan eğitim fakültesinin B bloğunun temel atma töreni üniversite yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törene Nevşehir Valisi Osman Aydın, AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıtvan Köybaşı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, belediye başkanları, daire müdürleri ve hayırsever Dirikoç ailesi katıldı. Törende konuşan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, henüz yeni kurulmasına karşın hızla büyüyen Nevşehir Üniversitesi'ni bu yıl yaklaşık 2 bin öğrencinin tercih ettiğini ve hayırsever işadamlarının katkısı ile üniversitelerinin önümüzdeki yıllarda da büyümesini sürdüreceğini söyledi.

Üniversite bünyesinde kurulacak olan eğitim fakültesinin hayırsever Veli Dirikoç tarafından yaptırılacak A bloğunun temelinin geçtiğimiz aylarda atıldığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kılıç, Hacı Asım Dirikoç tarafından da bu fakültenin B bloğunun yapımının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Eğitim fakültesinin toplamda 5 bloktan oluşmasının planlandığını ve ilk iki bloğunun 2010 yılı başlarında tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Prof. Dr. Kılıç, "Yeni kurulan bir üniversite olmamıza rağmen kısa sürede çok önemli mesafeler aldık. Bunda hayırsever vatandaşlarımızın katkısı gerçekten çok büyük. Onlara sonsuz teşekkürlerimizi sunarken diğer hayırseverlerimizinde katkısını beklediğimizi duyurmak istiyorum. Hedefimiz Dirikoç ailesi gibi hayırseverlerinde desteği ile Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri haline gelmek" dedi.

Hayırsever Hacı Asım Dirikoç ve ailesi adına bir konuşma yapan Atıf Bilgin ise, Hacı Ali Dirikoç ile başlayan Dirikoç ailesinin Nevşehir Üniversitesi'ne olan katkılarının Veli Dirikoç ve sonrasında Hacı Asım Dirikoç ile sürdüğünü belirtti. Dirikoç ailesinin yaptığı bu katkılardan dolayı son derece mutlu olduğunu vurgulayan Bilgin, bundan sonrada imkanları ölçüsünde katkılarının süreceğini dile getirdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıtvan Köybaşı da, Nevşehir Üniversitesi'nin kuruluşu hakkında törene katılanlara bilgi verdi. Nevşehir'de bir üniversite kurulmasının yıllardan beri tüm Nevşehirlilerin en büyük hayali olduğunu ve bu hayalin AK Parti iktidarı ile gerçeğe dönüştüğünü söyleyen Köybaşı, üniversitenin kurulmasında tüm Nevşehir halkının çok büyük katkılarının olduğunu vurguladı. Köybaşı, "Henüz daha üniversite kurulmadan önce Nevşehir'de fakülte binaları yapımı için yardım kampanyaları düzenlenmişti. Yıllar önce gerçekleşen bu kampanyalara sanayide çalışan çıraklar haftalıkları ile katıldı. O dönemde İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizde önemli bağışları oldu. Bu kampanyaların ardından AK Parti iktidarı döneminde Nevşehir Üniversitesi resmen kuruldu ve hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile bu hale geldi. Bugün gerçekten çok iyi bir durumdayız ve bunun için başta Dirikoç ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu davranışın diğer işadamlarımıza da örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Nevşehir Valisi Osman Aydın ise, Dirikoç ailesini kutladı. Aydın, "2. Dünya Savaşı'nda Japonya ve Almanya, taş üzerinde taş kalmayacak şekilde yıkıldı. Almanya'da fabrikalar sökülerek Rusya'ya taşındı, ama Almanya ve Japonya bu savaştan sonra kısa süre sonra kendisini toparladı. Bugün Japonya dünyanın 2., Almanya'da dünyanın en büyük 3. büyük ekonomisine ulaştı. Bu başarıyı neye borçlu olduklarını incelediğimiz zaman yetişmiş insan gücüne sahip olmalarını gördük. En karlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırım eğitimle, teknoloji ile bilim ile olur. Eğer biz bilim, bilgi çağında insanlarımızı, gençlerimizi kendi yaşadığımız çağın şartlarına göre değil onların yaşayacağı çağın şartlarına göre yetiştirirsek, ülkemizin geleceği için daha emin adımlar atmış olacağız. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi; 'çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak ancak eğitim ile, bilim ile olacaktır'. Onun için Dirikoç ailesinin en karlı yatırımı tercih ettiklerini düşünüyor ve onlara şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Nevşehir Valisi Osman Aydın, Milletvekili Rıtvan Köybaşı ve Rektör Prof. Dr. Kılıç tarafından hayırsever işadamı Hacı Asım Dirikoç'a şükran plaketi sunuldu. Daha sonra Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi B Bloğu temeli törenle atıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?