4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Üniversiteye hayırsever desteği

Nevşehir Üniversitesi yerleşkesinde yapımı planlanan eğitim fakültesinin bir bloğunun temeli törenle atıldı. Hayırsever işadamı Veli Dirikoç'un yaptıracağı binanın bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Nevşehir Üniversitesi'ne hayırsever Nevşehirlilerin yardım ve katkısı artarak devam ediyor. Daha önceden İstanbul'daki Nevşehirlilerin öncülüğünde ortaya konulan üniversiteleşmeye yönelik katkılar Vefa Küçük, Ali Dirikoç gibi hayırseverlerin yüksekokul ve fakülte binalarını yapmaları ile devam etmişti.

Nevşehir Üniversitesi'nin çağın gereklerine uygun bir yapılanmaya öncülük etmesi yönündeki girişimlere Nevşehirli hayırsever Veli Dirikoç'da katıldı. Dirikoç'un yaptıracağı eğitim fakültesinin A bloğunun yapımına düzenlenen törenle başlandı. Törende konuşan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir'in bir hayali olan üniversitenin her geçen gün büyüyen potansiyel gücü ile önemli bir konuma geldiğini söyledi.

20 yıl önce başlayan üniversiteleşme hamlesinde Nevşehir Rektörlüğü görevini devir aldığı günden beri, geçen 9 aylık süre içerisinde önemli ilerlemelerin yaşandığını kaydeden Kılıç, YÖK tarafından Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı Ürgüp ve Hacıbektaş meslek yüksekokulları için öngörülen 8 programın açılmasının kararlaştırıldığını belirterek, bu karar ile birlikte 400 öğrencinin daha bu yıl içerisinde Nevşehir'de eğitimlerine başlayacaklarını söyledi.

Gülşehir, Avanos ve Kozaklı ilçelerinde Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı yüksekokulların açılması yönünde karar alındığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, alınan kararın YÖK tarafından onaylanmasını umut ettiklerini vurguladı. Kılıç, temeli atılacak ve eğitim fakültesi olarak eğitime açılması öngörülen binanın yapımını üstlenen hayırsever işadamı Veli Dirikoç'un üniversiteleşme çalışmalarına büyük katkısı olduğunu belirterek, kendisine ve Dirikoç ailesine teşekkür etti.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu da, yeni kurulan 32 yeni devlet üniversitesi arasında Nevşehir Üniversitesi'nin ciddi bir alt yapı ağı ile en hızlı gelişme gösteren üniversiteler arasında ilk sıralarda yer alması için büyük çaba verildiğini belirtti.

Törende, daha sonra Nevşehir Üniversitesi yerleşkesinde eğitim fakültesi A bloğunun yapımını üstlenen hayırsever işadamı Veli Dirikoç'a Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver teşekkür plaketi takdim etti.

Törene katılanlar daha sonra temele ilk harcı attı. Temel atma töreninin ardından Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü'nde bir kokteyl verildi. Kokteylde, törene katılanlara Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok'un maketi üzerinde bilgiler aktarıldı.

3500 metrekarelik bir alan üzerinde inşaatına başlanılan Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok'un yapımının bu yıl sonunda yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'lik bir harcama ile tamamlanması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 13:20:10
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 13:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?