4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Üniversiteye iki yeni bölüm

Nevşehir Üniversitesi (NÜ) Ticaret ve Eğitim Fakültesi'nde, Turist Rehberliği ve Turizm İşletmeciliği ve Otelciliği bölümlerinin yerine iki yeni bölüm açıldı.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptığı açıklamada, 2007 yılına kadar Nevşehir'de Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu adı altında eğitim veren okulun Nevşehir Üniversitesi'nin kurulması ile birlikte Ticaret ve Eğitim Fakültesi'ne dönüştürüldüğünü söyledi.

Fakültenin ilk yılında Turist Rehberliği ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümlerine öğrenci kabul ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Filiz Kılıç, ancak 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı öncesinde YÖK tarafından Ticaret ve Eğitim Fakültesi'nde bu iki bölümün alınan bir kararla kapatıldığını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, kapatılan bölümlerin yerine fakültede, Muhasebe Eğitimi Bölümü ve Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü’nün açılarak Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü altında Konaklama İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalı ve Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği Eğitimi Anabilim Dalı’na öğrenci kabul etmeye başladıklarını söyledi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Ticaret ve Eğitim Fakültesi'nde kapatılan iki bölümde 2. sınıfa geçen 120 öğrencinin mağdur olmamaları için YÖK'le görüşmelerde bulunduk. Bunun sonucunda bu öğrencilerimizden Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nde bulunanların Konaklama İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalı’nda, Turist Rehberliği Bölümü’ndekilerin ise Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği Bölümü’ne devam edebilecekleri olurunu aldık. Böylelikle öğrencilerimiz mağdur olmadılar. Bu konuda YÖK'e ve duyarlı davranışlarından dolayı öğrenci velilerimizle birlikte öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?