3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Üniversiteye yardım kampanyası

Avrupa Nevşehirliler Dostluk ve Dayanışma Derneği tarafından, Avrupa'da yaşayan Nevşehirli gurbetçiler arasında Nevşehir Üniversitesi'ne yardım kampanyası başlatıldı.

Merkezi Almanya'nın Dortmunt kentinde bulunan Avrupa Nevşehirliler Dostluk ve Dayanışma Derneği tarafından, yeni kurulan Nevşehir Üniversitesi'nin çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Kanal Avrupa Televizyonu'nun da desteği ile Avrupa'da yaşayan Nevşehirliler arasında 'Nevşehir Üniversitesi Ayağa Kalkıyor' sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya hakkında Nevşehir'deki yöneticilere bilgi vermek amacıyla Nevşehir'e gelen Avrupa Nevşehirliler Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Önder Şahin, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Şahin ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer'i ziyaret etti.
Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette konuşan Avrupa Nevşehirliler Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Önder Şahin, tüm Avrupa ülkelerinde yaşayan Nevşehirlileri kampanyaya katılmaya davet etti.

Şahin, "Türkiye'de yaşaya hemşerilerimiz gibi bizimde en büyük arzumuz şehrimize bir üniversite kurulmasıydı. Yıllardır yaşanan özlemin ardından kurulan üniversitemizin hızla büyümesi için Nevşehirli vatandaşlarımızın desteği gerek. Güzel şehrimizde eğitim ocağı üniversitemizin bazı eksikleri var ve bizler de bu müesseseye yardim yapmanın ne kadar önemli olduğu bilinciyle yola çıkarak bir kampanya başlattık. Bu kampanyaya tüm gurbetçi vatandaşlarımızın katılmasını bekliyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Önder Şahin, Kanal Avrupa Televizyonu'nun da desteği ile 21 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek olan kampanya süresince toplanan yardımların, aynı gün Almanya'da düzenlenecek olan 6. Avrupa Nevşehirliler Dostluk ve Dayanışma Gecesinde Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç'a teslim edeceklerini açıkladı.

Önder ayrıca, kampanyaya katılmak isteyen Nevşehirli gurbetçilerin, 'Nevsehirliler Freundschaftsverein e.v. Sparkasse Mülheim a.d. Ruhr Hesap: 0175005820Bankleitzahl Bankakodu: 362 500 00 Verwndungszweck: NEV-UNI' hesaba yardımlarını yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Avrupa Nevşehirliler Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Önder Şahin'e böyle bir kampanya düzenledikleri için teşekkür eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer'de, "Gurbetçi hemşerilerimizin Nevşehir Üniversitesi için başlatmış oldukları bu kampanya çok anlamlı.İnşallah oradaki vatandaşlarımız bu kampanyaya fazlasıyla destek verirler ve şehrimize bir fakülte binası daha kazandırırlar.Bizlerde gazeteciler olarak bu kampanyaya her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 10:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?