3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Ünver, sebzeci esnafıyla buluştu

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yıllardan beri çözümsüzlüğün içerisinde yer alan ve halk başta olmak üzere sebze pazarı esnafının en temel meselelerinden biri haline gelen Modern Sebze Pazarı inşaatının yüzde 30'lar seviyesine ulaştığını belirtti.

Nevşehir Yaş-Kuru Sebze ve Meyveciler Odası'nın düzenlediği istişare toplantısı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Yaş-Kuru Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Osman Güneri, Nevşehir'e yaraşır bir sebze pazarının kazandırılması yönünde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e istekte bulunduklarını belirterek, bu gelişmelerin hemen ardından Nevşehirli vatandaşları ve pazarcı esnafını sıkıntıdan kurtaracak, oldukça modern düzeyde bir pazar yerinin inşaatının Nevşehir Belediyesi tarafından devam ettiğini görmekten de büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

Güneri, kendilerine bu sevinci yaşattığı için Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e, tüm oda üyeleri adına teşekkür etti.Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkan Vekili Yasin Boz ise, pazar yeri konusunda yaşanan sıkıntıları tamamen ortadan kaldıracak bu dev projeye imza atmasından dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e ve Nevşehir Yaş-Kuru Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Osman Güneri'ye teşekkür etti. Boz, bu projenin Türkiye'nin en modern pazar yeri konumunda bulunmasının da kendilerini ayrıca heyecanlandırdığını kaydetti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, halen yapımı devam eden Nevşehir Modern Pazar Yeri'nde vatandaşların her türlü ihtiyaçlarına cevap veren hizmet ünitelerinin yer aldığını söyledi. Ünver, Nevşehir'de gerçek anlamda halkın ve pazar yeri esnafının beklentilerine nitelikli bir şekilde cevap verecek pazar yerinin yıllardan beri büyük bir temel sorun olarak ele alındığını söyledi. 2004 yılında göreve gelirken, Nevşehir'e layık bir pazar yerinin kazandırılması yönünde ciddi düşüncelerinin bulunduğunu belirten Ünver, bu konuda pazarcı esnafını bir araya getiren Osman Güneri'nin de, bu yöndeki girişimlerinin çalışmalara önemli ivme kazandırdığını kaydetti.

8 milyon TL harcanarak hizmete kazandırılacak modern pazar yeri inşaatının yüzde 30 seviyesine geldiğini ifade eden Başkan Ünver, "Nevşehir'in pazar yeri konusundaki meselesine kökten çözüm oluşturacak bu tesisi, Temmuz sonu ile Ağustos ayı başlarında hizmete kazandırmayı planlıyoruz. Her zaman bu tür büyük projelerin uygulanması sırasında birçok dedikodular ortaya çıkacak. Biz bu dedikoduları köprülü kavşak yapımında gördük. 'Firma iflas etti' dediler, 'firmanın işletmecisi Nevşehir'den kaçtı' dediler, ama ne oldu. Allah'ın izni ile kavşaklar şu an hizmette. Biz ne olursa olsun verdiğimiz sözün arkasındayız. Yapılacak diyorsak, mutlak surette yapılarak muhterem halkımızın hizmetine sunulacaktır" dedi.

Ünver, daha sonra sebze pazarı esnafına, yapımı devam eden Türkiye'nin en modern pazar yeri ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Pazar yerinde yer alacak üniteleri sıralayan Ünver, "Nevşehir Belediyesi'nin 8 milyon TL'lik harcaması ile yapılacak pazar yeri, belediyenin borçları nedeniyle iptal etmemiz mümkün değildi. Biz de öyle yaptık. Hizmet üniteleri açısından halkımızın her türlü beklentilerine uygun bir pazar yeri planladık. Pazar alışveriş birimlerinin yanı sıra, engelli vatandaşlarımız için asansör oluşturuyoruz. Ev hanımları için özel ihtiyaç odası, hem bayan hem de erkekler için ayrı ayrı mescit, 3 erkek ve bayan tuvaleti, restoran, cafe ve dinlenme birimleri yer alacak. Nevşehir Yaş-Kuru Sebze ve Meyveciler Odası'na kayıtlı olmayan hiç kimseye bu birimde satış yapmalarına izin vermeyeceğiz. Ancak köyünden yetiştirdiği tarımsal ürünü satmak için gelecek köylülerimizin elbette pazar yerinde satış yapmasını kendilerine vereceğimiz misafir esnaf kartları ile sağlayacağız. Pazar alışveriş kültürü bugün dünyanın birçok ülkesinde yok, ama bu kültür ülkemizde layıkıyla yaşatılıyor. İyi ki de yaşanıyor. Bunun için halkımızın ve esnafımızın bu yöndeki tüm beklentilerine çözüm oluşturacak modern pazar yeri, Türkiye'ye de örnek oluşturacak" dedi.

Daha sonra Nevşehir Yaş-Kuru Sebze ve Meyveciler Odası'nın modern pazar yerinin yapımında gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e Hitit Anforası hediye etti. Hitit Anforası'nı, istişare toplantısına katılan Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkan Vekili Yasin Boz takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 15:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?