4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Ünver: 'Yolumuza devam ediyoruz'

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, son yıllarda Nevşehir Belediyesi'nin şehir merkezinde ortaya koyduğu yatırımlarla gerek bugünün ve gerekse yarının özlenen şehir imajını belirgin hale getirdiğini söyledi.

2004 yılında göreve geldikten hemen sonra Nevşehir şehir modelinin, bir dünya kenti özelliklerine uygun olmasına büyük bir çaba harcadıklarını dile getiren Ünver, dünyanın ekonomik anlamda en önemli 3 ekonomik alanından biri olan turizmde, sahip olduğu değerleri ile sadece Türkiye'nin değil dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'nın kalbi Nevşehir'de, eksiklikleri tespit ederek işe başladıklarını söyledi.

Nevşehir'in bugüne kadar turizm sektöründe istediği katma değeri bir türlü elde edemediğinin gözlemlendiğini anlatan Ünver, "Turizmde bir dünya merkezi konumundaki Nevşehir, ne yazık ki turizm gelirlerinden istenilen oranda yararlanamıyordu. Bugün dünyanın ortak kültür mirasına sahip olunan bir merkezde bulunmamıza karşın, sürekli olarak belde ve ilçelerin gölgesinde bir turizm anlayışı ile hareket edildiğinden turizm döviz oranlarında Nevşehir hak ettiği düzeye ulaşamamıştı.

Bunun için öncelikli olarak temel alt yapı ihtiyaçlarımızı belirledik. Son 5 yıla yakın bir zamandan beri de turizmdeki bu alt ve üst yapı eksikliklerimizi büyük oranda giderdiğimize inanıyorum. Modern ve doğallığından hiçbir şey kaybetmeyen parkları, Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi, Nevşehir Konağı ve benzeri tesislerle üst yapıdaki fiziksel gelişmeler sağlarken, gerek turizm ve gerekse çevre açısından da temelde en önemli sorun haline gelen Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi'nin de yapımlarına başlanıldı.

Bu çalışmaların ortaya konulmasında halkımızın yakın ilgi ve desteği bize ciddi bir güç kazandırıyor. Kalkınan, sürekli gelişen ve büyüyen bir şehir modeli ile Nevşehir'in her alanda hak ettiği konuma geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
Ünver, Nevşehir'in yakın bir gelecekte halen devam eden üst yapıda bir dünya kenti değerleri ile özümsenen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde TOKİ işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin Sarı Yaprak mevkiindeki TOKİ konutları, Modern Pazar Yeri, Yeni Nevşehir Adnan Menderes Terminali ile artık imrenen değil, imrenilen bir kent profiline sahip hale geleceğini kaydetti.

Ünver, "Nevşehir Belediyesi'nin bir dünya şehri özelliklerine sahip olması yönünde ortaya koyduğu yatırımlara, başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümeti kabinesi ve Nevşehir milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, A. Erdal Feralan ve Mahmut Dede büyük katkılar sağlamaktadır. Kendilerine Nevşehirliler adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bir ve beraber olarak çözülemeyecek bir meselemizin olmadığına inanıyoruz. 5 yıla yakın bir zamandan beri de halkımıza ne söz vermişsek daha da fazlasını yerine getirerek halkımızın hakimi değil, ancak ve ancak hadimi olabileceğimizi ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?