3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Ünver çalışmalarını değerlendirdi

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,göreve geldiklerinden itibaren bir dünya kentine yakışır düzeyde bir kent oluşumu ortaya çıkartmaya çaba harcadıklarını belirterek,bu çerçevede yaşanılan sorunlara geçici çözümler yerine etkili ve kalıcı çözümler ürettiklerini belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizm potansiyelinin yanında tarım ve ticaretteki hareketliliği ile son yıllarda büyük ivme kazanan Nevşehir'in, genel manada çehresinin değişimi için yoğun çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Kent çehresinin değişiminin, modern bir kent olgusunu hakim kılma düşüncesinden kaynaklandığını dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, sürekli yenilenen ve değişim gösteren kentlerin bu değerlere uygun bir yapı içerisinde olmasıyla sürdürülebilir kent gelişiminin sağlanabileceği inancını taşıdıklarını ifade etti.

Özellikle 4.5 yıldan beri ortaya koymaya çalıştıkları belediye yatırımları ile geleceğin kent kimliğine yakışan çalışmaların projelendirildiğini ve hayata geçirilmeye büyük bir özen ve itina gösterdiklerini vurgulayan Ünver, "Kentlerin adeta bir insan gibi yaşayan bir kimliğinin olduğu düşüncesindeyiz. İnsanlarda nasıl hayatları boyunca bir dizi değişime uğruyor ise, aynı kentlerinde bir insan gibi değişim içerisinde olması gerekiyor. Karşımıza çıkan bu çerçevedeki bir sorunu geçici, yapay ve birkaç yıllık olarak değil, köklü bir değişim içerisinde değerlendiriyoruz. Uzun soluklu projeleri hayata geçirmek bizlere daha fazla çalışma azmi yüklüyor. Nevşehir'in gerek ülkemiz ve gerekse dünya ülkeleri içerisinde özellikle doğal, kültürel ve tarihsel özelliği nedeniyle değişim içerisinde olan bir kent kimliğinin ortaya koyması gerektiği düşüncesini taşıyoruz. Eğer bu değişimi biz, insanımızın da her geçen gün artan hayat kalitesine paralel olarak ortaya koyabilirsek, kentte yaşayan insanlarımızın en az sorun içerisinde daha mutlu, daha kaliteli bir yaşam içerisinde olabileceğine inanıyorum. Belediyemizin ortaya koyduğu projeler incelendiğinde, bugünü kurtarma yerine, geleceği kurtarmanın hedef alınarak hazırlandığı ve uygulamaya geçildiği görülür. Yaşanılan sorunlara köklü bir şekilde çözüm üretemediğimiz sürece, birkaç yıl içerisinde çevre, sosyal, ekonomik, eğitim, turizm, tarım gibi temel konularda sorunların katmerleşerek artabileceğinin bilinmesinde yarar görüyoruz. Türkiye'nin marka kentleri içerisinde yer alabilmemiz de gerçekte bu temel değerleri, icraatları ile gerçekleştirmemize bağlı. Bu yolda biz, önemli mesafeleri kat ettiğimiz inancı içerisindeyim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper alper IP: 88.247.61.xxx Tarih : 28.07.2008 14:14:41

valla başkanım bizde sizi çalışıyo biliyoruz ne zamana kadar belediyeye alınan toplu mallar nasıl alınıyo esas bu teklifler kimlere nasıl yollanıyo toplu almak yerine ihale miktarından az olan malların hangi partililerden alınıyo veya neden ihalae miktarı tutturulup 8-10 sefer yerine 3 dafada toptan ve uygun alınmıyo bunları siz bilmiyosun ama alt kattakiler biliyo? sizide takdir ediyoduk ama sizde 169.000 ytlye ters tavan yaptırmıssınız 85.000 ytlye 1 adet masa almışşınız bunlar hep belgeliymiş öyleyse desenizki biz kuş olduk uçuyoruz artık nafile bunlar herhalde yarın birgün konuşulur ben bildikten sonra bilinlerde vardır.