3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Üreticiye 200 damızlık düve

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı beldesinde, üreticilere 200 adet damızlık düve dağıtıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü'nce yürütülen tarımsal kalkınma kooperatiflerinin desteklenmesi çalışmaları kapsamında projesi kabul edilen İnallı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi çerçevesinde toplam 200 adet gebe düve dağıtıldı.

Nevşehir Tarım İl Müdür Vekili Asım Baş, Destekleme Şube Müdürü Veramiz Mut'un da katılımıyla yapılan kura çekimi sonucunda hayvanların kulak numaraları esas alınarak dağıtımı yapıldı.

İl Müdür Vekili Asım Baş, törende yaptığı konuşmada, "İnallı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin uygulamış olduğu bu proje kapsamında, ahır ve işletme binası, kredisi bedeli olarak 397 bin 951 TL, canlı demirbaş kredisi bedeli olarak 820 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 217 bin 951 TL kaynak kullandırıldı. Kullandırılan bu kaynak yüzde 5 faizli olup, ilk yıl ödemesiz 7 yılda geri ödenecektir. Kooperatifimize bundan sonra bakanlığımızın desteği devam edecektir. Kooperatif üyelerine sağlanan bu hayvanlarla bölgemizde üreticilerimizin örgütlenmesi sağlanarak, hayvanların ıslahı ve organize hayvancılık konusunda temel oluşturarak piyasaya daha kaliteli ve hijyenik hayvansal ürün üretimi sağlanacaktır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 21:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?