3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Ürgüp'te 'Tarla Günü'

Nevşehir’in Ürgüp İlçesine bağlı Karlık Köyünde Tarla Günü düzenlendi. Programda Köy Muhtarı Ahmet Örnek’in tarlasına ekmiş olduğu Korunga bitkisinin hasadı gerçekleştirildi.

Tarla Gününe; Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Okan Yılmaz, Ürgüp İlçe Müdürü V.Erkan Türkol, il ve ilçe müdürlükleri teknik personelleri ve Karlık köyü çiftçileri katıldı.

Törende Korunga Yem Bitkisinin yoncadan sonra hayvan bakım ve beslemede en değerli üretim vasıtası olduğuna değinen İl Müdür Vekili Okan Yılmaz, hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yem bitkileri üretimine her yıl destekleme ödemesi yapıldığını, 2012 yılında da yonca, korunga, fiğ, slajlık mısır ve diğer yem bitkileri ekimi yapan üreticilere değişik oranlarda destekleme ödemesi yapılması için Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazete de yayımlandığını söyledi.

Yılmaz’ın konuşmasından sonra çiftçi Ahmet Örnek’ in 300 dekar alanda ekimini gerçekleştirmiş olduğu korunga yem bitkisi tarla sathında gezilip inceledikten ve yapılan tarımsal işlemler hakkında tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Özer Öztürk tarafından bilgi verildikten sonra hasat edildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2012 Salı 19:01:06
Güncelleme :26 Haziran 2012 Salı 19:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?