3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Usulsüz avlananlara para cezası

Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından belgesi olmadan avlandıkları tespit edilen 30 kişiye toplam 13 bin TL para cezası uygulandı.

Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, yaptığı açıklamada, 15 Ağustos 2009 tarihinde 1. grup av hayvanları ile avlanmanın serbest bırakıldığını ve bu tarihten itibaren cumartesi, pazar ve çarşamba günleri avcılık belgesi sahibi kişilerin avlanabileceklerinin duyurulduğunu hatırlattı.

Av sezonu öncesinde ve av sezonu boyunca sürekli olarak vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını belirten Bircan, yapılan tüm uyarılara karşı kaçak avlanmada bulunan kişiler hakkında cezai işlem uygulandığını söyledi.

Bircan, "Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz sürekli olarak kontrollerinin yanında bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Av sezonunun başlaması demek eline her silah alan kişinin ava çıkıp, dilediği hayvanı vurabileceği anlamına gelmiyor. Biz sürekli olarak buna müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Buna karşı son iki hafta içerisinde yaptığımız denetimlerde avcılık belgesi olmadığı halde avlanan 30 kişiye yaklaşık 13 bin TL para cezası uygulandı" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 15:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?