6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

'Uzaydan değil yakından gör' daveti

Türkiye'ye gelen Rus turistleri Ürgüp ve çevresine çekebilmek için tanıtım çalışmalarına ağırlık veriliyor. 

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, doğa harikası peri bacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleri ile dünyanın önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'ya yabancı turistlerin ilgisinin her geçen yıl arttığını söyledi. Işıkgör, 2007 yılının ilk bölümünde bölgeye gelen yabancı turist sayısının geçen yıla oranla artış gösterdiğini bunun da kendilerini oldukça umutlandırdığını anlattı. Kış aylarında olunmasına karşın bölgeye özellikle Uzakdoğulu turistlerin yoğun ilgisi olduğunu belirten Işıkgör, Rus turistleri de bölgeye çekmeyi amaçladıklarını bildirdi. 

Türkiye'ye her yıl 2 milyon Rus turist geldiğini ancak bunların çok az bölümünün Kapadokya'yı tercih ettiğini söyleyen Işıkgör, şöyle konuştu: "Rusya, bölge turizmi için önemli bir potansiyel. Ancak Türkiye'ye gelen Rus turistlerden çok az bir bölümü Kapadokya'ya geliyor. Bunun nedenini bölgenin Rusya'da yeteri kadar tanınmaması olarak görüyoruz. Bu yüzden Moskova Turizm Fuarı bizim için önemli. Bu ülkede bölgesel tanıtımlara biraz daha ağırlık vererek her yıl en az 400 bin Rus turisti buraya çekmemiz gerekiyor. Bunu başaracağımıza inanıyorum." 

Bu arada dünyanın ilk kadın kozmonotu olan ve Rusya'da milli kahraman ilan edilen Hava Generali Valentina Vladimirovna Tereşkova, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu tarafından Kapadokya'ya davet edildi. Vali Hacımustafaoğlu, 16 Haziran 1963'te Vostok 6 isimli Uzay aracı ile uzaya giden ilk kadın kozmonot olan Tereşkova'nın katıldığı bir televizyon programında, uzaydan dünyaya bakıldığı zaman en güzel görünen iki yerden birinin Kapadokya diğerinin ise Çin Seddi olduğunu söylediğini belirtti. 

Uzaydan görünen en güzel iki görüntüden biri olduğunu söylediği Kapadokya'yı çıplak gözle gezmesi için halen Devlet Bakanlığı görevini sürdüren Valentina Vladimirovna Tereşkova'yı Nevşehir'e davet eden Vali Hacımustafaoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü için davetimizi iletmiştik ancak rahatsızlığından dolayı gelemedi. Sanırım mayıs ayında bu daveti değerlendirecek. Kendisinin buraya gelmesi Rusya'da Türkiye ve Kapadokya'nın tanıtımı için oldukça önemli" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 12:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?