6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Üzüm üreticilerinin fiyat tepkisi

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, piyasalarda kilosu 50 YKr'ye satılan sofralık yaş üzümün üreticileri memnun etmediğini söyledi.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Tunç, Türkiye'nin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir'de 23 bin 500 hektarlık bir alanda sofralık ve şaraplık üzüm üretiminin gerçekleştirildiğini kaydetti. Üzümün kilogram maliyetinin 407 YKr olduğunu, buna karşın sofralık üzümün piyasalarda ancak 50 YKr'ye alıcı bulabildiğini kaydetti.

Şaraplık üzümün ise 2.51 YKr'ye alıcı bulabildiğine dikkat çeken Tunç, üzüm üreticilerinin haklarını alamadıklarını belirtti. Türkiye'de üretim maliyetlerinin Avrupa ülkelerine oranla oldukça yüksek olduğunu ve Avrupa'da üreticilere verilen desteğin Türkiye'ye daha fazla oranda olduğunu vurgulayan Recep Tunç, "Üzüm üreticileri 3 yıldır büyük sıkıntı içerisinde. Buna karşın üretmekten başka çaremiz yok. Üretirken de alnımızın terinin karşılığını, hakkımızı almak istiyoruz. Bir kilo üzümle 4 kişi doyabilirken fiyatı sadece 50 YKr. Buna karşı çay bahçelerinde satılan bir bardak çayın fiyatı da aynı. Böyle bir adaletsizlik olamaz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 11:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayfun CEYHAN IP: 88.226.129.xxx Tarih : 16.09.2007 21:06:01

Üretci birliklerinin dünyanın diğer ülkelerindeki eylemlerden örnek alması gerekir.Üretcilerinde demokratik tepki vermesi halinde hakları alınır ve korunur.