4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Vali, 2009 turizm sezonundan umutlu

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Kapadokya bölgesinin geçtiğimiz yıl çok başarılı bir turizm sezonu geçirdiğini ve turist sayısındaki artışın 2009 yılında da sürmesini beklediklerini ifade etti.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turist sayısının son yıllarda sürekli artış gösterdiğini söyledi. 2008 yılı başında 2 milyon turisti ağırlama hedefi ile turizm sezonunu açtıklarını ve yıl sonunda bölgede müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısının 2 milyonu geçtiğini belirten Vali Hacımustafaoğlu, aynı hedefi 2009 yılında da aşacaklarını kaydetti.

Vali Hacımustafaoğlu, "Geçtiğimiz yıl turizm açısından Nevşehir için başarılı bir yıl oldu. 2009 yılında da kriz ortamına rağmen bu hedefi yine aşmaya çalışacağız. Çünkü; Mart ayından itibaren Kapadokya'daki turistik tesislerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.Nevşehir alt yapı konusunda çok iyi bir noktaya ulaştı. Alt yapı sorunlarının tamamını hallettik, mükemmel bir kara ulaşımı var ilçelere dahi bölünmüş yollarla bağlıyız, hava ulaşımı biliyorsunuz İstanbul bağlantılı olarak uçak seferleri düzenleniyor.Turizm faaliyetlerinin her çeşitini burada yapma imkanı var birde zaten Kapadokya modası geçecek bir bölge değil. Turizm Bakanlığı'nın tanıtım programında en üst sıralarda yer alıyor. 2008 yılında valilik olarak 4 ayrı fuara katıldık, bunların dönüşümünü, faydasını ilerleyen aylarda göreceğiz. 2009 yılında 2008 hedefinin üstüne çıkarız dememde bir abartı görmüyorum." dedi.

'ANTALYA-NEVŞEHİR UÇAK SEFERLERİ'

Kapadokya Havalimanı'nda THY tarafından gerçekleştirilen İstanbul-Nevşehir ve Nevşehir-İstanbul uçak seferlerinin başarılı bir şekilde sürdüğünü ve yaz aylarında seferlerde yüzde 100'lere varan bir doluluk oranının yakalandığını kaydeden Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, İstanbul seferlerinin ardından Antalya-Nevşehir arasında da uçak seferi düzenlenmesi konusunda seyahat acentelerinin talepleri olduğunu açıkladı.

Vali Hacımustafaoğlu, "Nevşehir-Antalya ve Antalya-Nevşehir arasında uçak seferlerinin düzenlenmesini bizde arzu ediyoruz.Aslında Nevşehir'e ve Kapadokya'ya İstanbul dışında İzmir, Muğla ve Antalya'dan bir gece konaklama yapmak üzere karayolu ile çok sayıda turist geliyor. Seyahat acentelerinden bazı talepler alıyoruz. Biz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve THY yetkilileri ile görüştük. Onlar seyahat acentelerinin kendilerine başvurarak bir parçada olsun yolcu garantisi vermesini istiyor.Bu konuda belirleyici biz olmayacağız çünkü Nevşehirli için Antalya uçuşları ikinci planda.Nevşehir'e bu bölgelerden turist getiren firmalar, ilgili makamlarla görüşüp birazda garanti verirlerse biz her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 13:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?