6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Vali,Alman TD1 Televizyonu'nda

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Almanya'dan yayın yapan Türk Televizyonu TD1 Kanalında yayınlanan "Aktif Panel Turizm Dünyası" adlı programa katıldı.
 
TD1 Televizyonun da yapım ve sunuculuğunu Aşkın Koç'un yaptığı, Pazar günleri saat 11.00'da yayınlanan "Aktif Panel Turizm Dünyası" adlı turizm programında katılan Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Kapadokya Bölgesi'nin tarihi ve turistik merkezleri hakkında bilgiler aktardı. Nevşehir'in, 6 bin yıllık tarihi ve peribacaları ile Dünya'da Kültür Turizmi'nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, Kapadokya'daki doğal ortamı koruyarak gelecek kuşaklara aktarma çabası içinde olduklarını söyledi.
 
Kapadokya bölgesinin doğa güzellikleri ile görülmeye değer bir mekân olduğunu vurgulayan Vali Hacımustafaoğlu, "İlimizde, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyoruz. Gerek dünyanın gerekse yurdun dört bir yanından ziyaretçilerimiz var. İlimiz çok sayıda Selçuklu ve Osmanlı eserleri ile bağrından çıkardığı Hacı Bektaşi Veli Hazretleri sebebi ile Türk İslam alemi için, yine 400'e yakın kilisesi ile de Hıristiyanlık alemi için çok önemli bir inanç ve turizm merkezidir. İlimiz ayrıca, binlerce peri bacası, 300'e yakın yeraltı şehri ve Ürgüp yakınlarındaki bir antik kenti ile de bütün insanlığın olağanüstü ilgisini çeken bir turizm bölgesidir" dedi.
 
TD1 Televizyonu yetkilileri Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nun katıldığı "Aktif Panel Turizm Dünyası" adlı programın önümüzdeki hafta içerisinde yayınlanacağını bildirdiler.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 12:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?