6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Vali ADNKS kaydını yaptırdı

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, eşi Nebahat Hacımustafaoğlu ve oğlu Furkan Hacımustaoğlu ile birlikte Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 'mine kaydını yaptırdı. Hacımustafaoğlu, oğlu Furkan için de ikamet adresi olarak Nevşehir'i gösterdi ve "Oğlum Furkan da Nevşehir ikametine kaydolsun ki bir kişiyi daha Nevşehir'e kazandıralım" dedi 

Türkiye'nin en modern ve çağdaş anlamda nüfus sayımı olarak ele alınan ve 3 aşamalı olarak gerçekleştirilecek Ulusal Adres Veri Tabanı ve İkamete Dayalı nüfus Kayıt Sisteminin oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalara Nevşehir'de hızla devam ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nün Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi'nin etkin çalışmaları ile ortaya konulacak sistemin ilk temel halkası olan Ulusal Adres Veri Tabanını Türkiye genelinde ilk oluşturan kent olan Nevşehir'de, sistemin ikinci bölümü olan ikamete dayalı nüfus kayıt sistemi için bilgi anket uygulamasına başlanıldı. Bu amaçla sisteme Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu da eşi Nebahat Hacımustafaoğlu ve oğlu Furkan Hacımustafaoğlu ile birlikte kaydını yaptırdı. 

Vali Konağını, sayım memuru ile birlikte ziyaret eden Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Uzeyir Karakuş, insanları evlerine mahkum etmeden, çağdaş tüm yöntemleri kullanarak gerçekleştirilecek nüfus sayımının, her anlamda vatandaşlar için oldukça büyük kazançlar sağlayacak büyük bir uygulamanın da ilk halkasını oluşturacağını belirtti. 

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, çağdaş niteliklere uygun yeni nüfus sayısının ilk aşaması olan Numaralama Çalışması ile "Ulusal Adres Veri Tabanı"na bu bilgilerin güncelleştirilmesini ilk olarak ülke genelinde Nevşehir'de tamamlandığını söyledi. İkamete dayalı nüfus kayıt sistemi için anket uygulamasının alan çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Karakuş, tüm vatandaşların bu konuda görevli sayım memurlarına yardımcı olmaları çağrısında bulundu. Anket uygulamasında toplam 15 sorudan oluştuğunu dile getiren Karakuş, anket uygulamasında yanlış bilgi verenlerin ise, kanun gereği 500 YTL İdari Para cezası ve 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılmaları için yasal işlemlerin yapılacağı uyarısında bulunarak, vatandaşların sayım memurlarına güvenilir ve doğru bilgiler vermesi gerektiğini vurguladı. Karakuş'un verdiği bilgilere göre, anket uygulamasına gelen sayım memurlarına ise bilgiden imtina etmek ise 2 bin 96 YTL idari para cezası verilebilecek. Yaklaşık 1 ay süre ile il genelinde devam edecek ve yaklaşık 60 personelin katılımı ile yapılacak ikamete dayalı nüfus kayıt sisteminin anket uygulaması ile oluşturulmasına yönelik çalışmaların tamamlanmasıyla bu bilgiler, Ulusal Adres Veri Tabanı ve MERNİS' teki kayıtlar ikamet adresi ile eşleştirildikten sonra netlik kazanacak.
Vatandaşları evlere mahkum etmeden gerçekleştirilecek yeni nüfus sayımı daha sonra vatandaşların ikamet adreslerinin tüm muhtarlıklarda askıya çıkartılması ve elde edilen bu verilerin vatandaşlar tarafından ikamet adresleri teyit edilerek veya hatalar düzeltilmesi ile tamamlanacak 

Vali Asım Hacımustafaoğlu da bu sistemle birlikte Avrupa standartlarını yakalayacağımızı kaydetti. Hacımustafaoğlu bu arada Nevşehir halkından anket memurlarına yardımcı olmaları çağrısında da bulunarak, "1 Kasım 2006 tarihi itibariyle ilimiz genelinde vatandaşlarımızın adreslerinin tespitine, bütün binaların numaralandırılmasına yönelik Ulusal Adres Veri Tabanının oluşturulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Halkımızın da bu çalışmalar çerçevesinde, evlerine ziyarete gelecek olan anket memurlarına yardımcı olacaklarını ve ellerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarına inanıyorum" dedi. 

Vali Hacımustafaoğlu, eşi Nebahat Hacımustafaoğlu ve oğlu Furkan Hacımustafaoğlu ile birlikte, Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nde görevli sayım memurunun yönelttiği 15 soruluk ankete cevap verdi. Hacımustafaoğlu, oğlu Furkan'ın da ikamet olarak Nevşehir'de gösterilmesini istedi. Hacımustafaoğlu "Oğlum da Nevşehir ikametinde yazılsın ki bir kişi daha Nevşehir'e kazandırılmış olsun" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 14:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?