5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Vali Aydın'dan projeye destek

VALİ AYDIN'DAN ÖĞRENCİLERİN ÇEVRE PROJESİNE DESTEK

Kapadokya'da peribacalarının yoğun olarak bulunduğu Paşabağ bölgesinde, Özel Altınyıldız Koleji tarafından başlatılan 'Paşabağları Yeşeriyor Projesi' kapsamında Vali Osman Aydın, öğrenciler ile birlikte bağ çubuğu dikti.

Nevşehir Özel Altınyıldız Koleji tarafından Avanos ilçesine bağlı, Paşabağ mevkiinde Avanos Kaymakamlığı ve Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen çevre düzenleme çalışmalarına destek vermek amacıyla başlatılan 'Paşabağları Yeşeriyor Projesi' kapsamında düzenlenen tören ile yeni bağ çubuklarının dikimi yapıldı. Peribacaları arasında yeni üzüm bağlarının oluşturulması için bağ çubuklarının dikimi nedeniyle düzenlenen törene Nevşehir Valisi Osman Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, daire müdürleri, okul idarecileri ve projede gönüllü olarak çalışan öğrenciler katıldı.

Özel Altınyıldız Koleji öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile başlayan törende konuşan, Altınyıldız Koleji öğrencisi Ali Mert Kubaloğlu, öğrenciler olarak bir çevre projesine destek vermekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Aynı zamanda Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Çevre Haftası ve Meteoroloji Günü dolayısıyla düzenlenen sunu yarışmasında Türkiye birincisi olan Kubaloğlu, proje kapsamında oluşturulan yeni üzüm bağlarının ve dikilen fidanların bundan sonraki dönemlerde bakımlarında da kendilerine önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Okul Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Necip Ataseven ise, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Paşabağları'nda başlatılan bu proje ile öğrencilerin ve yöre halkının çevre konusunda bilinçlenmesi ile dayanışma ile neler yapılabileceğinin gösterilmesi ve gelecekte buna benzer çevre projelerinin geliştirilerek uygulanabilmesinin amaçlandığını söyledi.

Altınyıldız Koleji yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür eden Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman'da, "Paşabağları doğa harikası peribacaları ile süslü kültürel miras alanımız. Bu bölgede peribacalarının yanı sıra çok sayıda kilise ve şapel mevcut. Burası bölgede turistlerin en fazla ziyaret ettikleri yerlerden birisi. Böylesine önemli bir bölgede Altınyıldız Koleji tarafından yürütülen proje kapsamında ömrünü tamamlamış olan bağ çubukları sökülerek onların yerine yeni bağ çubukları ve fidanları dikilerek buranın yeniden yeşillendirilmesi hedeflendi. Projeye destek veren kamu kuruluşlarımıza ve öğrencilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Osman Aydın ise dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan doğal güzelliklerin ve tabiat şekillerinin Kapadokya'da mevcut olduğunu ve bunun yöre halkı tarafından değerinin bilinmesi gerektiğini vurguladı. Vali Aydın, "Bölgeyi dedelerimizden devraldığımızdan daha temiz ve yeşil bir şekilde gelecek kuşaklara bırakmak bizlerin görevi. Paşabağları'nda başlatılan bu çalışma bizler için bir başlangıç. Bundan sonraki dönemde yerli ve yabancı turistlerin çok fazla ziyaret ettiği bölgeyi hep birlikte koruyacağız. Bu bölgeyi ne kadar iyi korursak bölgeye gelen turist sayısı da o derece artar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Osman Aydın ve törene katılanlar öğrenciler ile birlikte bağ çubuklarını dikti. Bu sırada bölgede bulunan yabancı turistlerinde öğrencilere destek vermesi dikkat çekti.

VALİ AYDIN'DAN ÖĞRENCİLERİN ÇEVRE PROJESİNE DESTEK
VALİ AYDIN'DAN ÖĞRENCİLERİN ÇEVRE PROJESİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 13:29:03
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 18:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?