4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Validen içme suyu açıklaması

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, şebeke suyunun sürekli kontrol edildiğini ve bununla ilgili ciddi bir problemle karşılaşılmadığını söyledi.

Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Avanos ilçesinde katıldığı bir tören sonrasında gazetecilerin şebeke suları ile ilgili sorularını yanıtladı. Nevşehir'deki ishal vakalarında, şebeke suyundan kaynaklanan bir sorun olmadığını ve bu konuda vatandaşların tedirgin olmamaları gerektiğini belirtti.

Şebeke suyunun rahatlıkla içme suyu olarak kullanılabileceğini vurgulayan Vali Hacımustafaoğlu, "Yazın bu tür şikayetler her yerde artar. İlimizde de bahar ve kış aylarına göre hastanelerimize yapılan başvurularda bir artış oluyor. Fakat, önceki yıllardan hiç bir farklı durum, önemli bir artış yok. Zaten her hafta birçok noktadan yapılan inceleme ve tahlillerde olağanüstü bir durumla karşılaşılmadı. Sularımızın tertemiz olduğunu, belediye suyunun kullanma suyu yanında içme suyu olarak da kullanılabileceğini çok rahatlıkla söyleyebilirim. İl Sağlık Müdürlüğü su konusunda tahlilleri gerçekten çok düzenli yaptırıyor. Zaten bunu aksatmamız mümkün değil. Her hafta birçok noktadan numune alınarak tahlil yapılıyor. Tehlikeli bir durum olsaydı zaten tedbirimizi alırdık ve duyuru yapardık. Özellikle çocukların meyve ve sebzeleri yıkamadan yemeleri, sokaklarda oyun oynadıktan sonra ellerini yıkamadan yemek yemeleri, ishal vakalarına neden oluyor. Bugüne kadar önemli bir vaka olmadı. İshal sebebiyle hastanelere, sağlık ocaklarına başvuru yaz aylarında bütün ülkede artar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 13:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?