3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Validen 'Öğretmenler Günü' mesajı

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, öğretmenlik mesleğinin kutsal sayılan, kutsal sayıldığı kadar da yoğun ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi.

Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Hacımustafaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim, bir ülkede ulusal kalkınmanın ve değişmenin temel taşını oluşturur. Cumhuriyet Türkiye'sinin kurucusu büyük Atatürk, Türk ulusunun çağdaş uygarlık düzeyine başarılı bir eğitim ile ulaşabileceğine inancını ifade ediyordu ve kazandığı askeri zaferin ancak eğitim zaferi ile noktalanması gerektiğini belirtiyordu. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan öğretmenlerimiz, kendilerine emanet edilen genç beyinleri eğitirken, bir yandan da okuyan, araştıran, yol gösteren, bütün yenilik ve değişimleri yakından izleyen öğrencilerini araştırma ve incelemeye yönelten bir mesleğin mensubudur. Bu sebepledir ki öğretmenlik, kutsal sayılan, kutsal sayıldığı kadar da yoğun ve fedakarlık isteyen bir meslektir. Öğretmen ve yöneticilerimizin, öğrencileri arasında sevgi ve disiplinli çalışmayı mükemmel sağlayacağına, birlik ve beraberliği pekiştireceklerine ve çocuklarımızı başarıdan başarıya koşturacaklarına gönülden inanıyoruz. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yetişmesinde büyük emekleri bulunan, 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam eden tüm öğretmenlerimizin, büyük önder Atatürk'e 'başöğretmen' unvanının verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum"

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 16:51:25
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 16:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?