3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Validen Özlüce Köyü'nde inceleme

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce köyündeki tarihi ve kültürel eserleri inceledi.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Derinkuyu Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Halis Yenipınar ile birlikte Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce köyüne giderek, oradaki tarihi ve kültürel eserleri yerinde inceledi.

Vali Hacımustafaoğlu, Özlüce köyündeki 1800'lü yıllara kadar kilise olarak yapılıp kullanılan, 1935 yılında çan kulesi yıkılıp çökünce yerine yaptırılan minare ile camiye dönüştürülen ve Vakıflar tarafından korumaya alınan tarihi yapılar arasında Yer Camiyi gezdi. Caminin tarihi binasını ve içinde bulunan tarihi ve kültürel eserleri inceleyen Vali Hacımustafaoğlu, daha sonra Özlüce Yer altı Şehrine giderek, burada da incelemelerde bulundu.

Vali Hacımustafaoğlu ardından köy meydanında köylülerle bir araya gelerek onların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Özlüce köyünün önemli bir tarihi ve kültürel bir birikime sahip olduğunu belirten Vali Hacımustafaoğlu, bu eserlerin iyi korunması gerektiğini vurguladı.

Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir il merkezindeki tarihi Nevşehir Kalesi yanındaki tarihi çan kulesini ve onun yanında bulunan eskiden okul olarak kullanılan binada da ve tarihi hamamda incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 21:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?