5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Valilikte yükselme eğitimi sona erdi

İçişleri Bakanlığın emri ile yurt genelinde Valilikler tarafından düzenlenen Görevde Yükselme Eğitimi, Nevşehir'de de 26 Kasım 14 Aralık tarihleri arasında Nevşehir Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Görevde Yükselme Eğitiminin sona ermesinin ardından eğitimine katılan 20 kursiyere sertifikaları, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nun da hazır bulunduğu törenle verildi. Sertifika törenine Vali Hacımustafaoğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi ve bazı daire müdürleri de katıldı.

Törende konuşan Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, seminerin başarı ile tamamlandığını belirterek, eğitime dahil olanların hak ettikleri makamlara akabinde yapılacak sınavla geleceklerini söyledi. Eğitime il dışından katılımın da olduğunu ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, eğitimin ardından yapılacak Görevde Yükselme sınavında, katılımcılara başarılar diledi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi ise konuşmasında kursa katılanların bundan sonraki hedeflerinin, İçişleri Bakanlığınca açılacak Görevde Yükselme Sınavı olacağını yineledi. Ergi, Nevşehir Valiliğince düzenlenen eğitime katılanların bu sınavda da başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından eğitime katılanlara sertifikaları Vali Hacımustafaoğlu, Vali Yardımcısı Ergi ve daire müdürleri tarafından verildi.

3 hafta boyunca 76 saat süre ile gerçekleştirilen eğitimde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Ulusal Güvenlik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Devlet Teşkilatı ile ilgili mevzuatlar, Türkçe Dil Bilgisi ve Resmi Yazışma Kuralları, Halkla İlişkiler ve Davranış Kuralları ile diğer mesleki eğitim konularında bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 15:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?