4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Valilikten kültür hizmeti atağı

Nevşehir Valiliği, Nevşehir ve Kapadokya turizmine iki eser kazandırdı. Valilik tarafından Nevşehir ve Kapadokya bölgesini fotoğraf ve görüntülerle anlatan yaklaşık 5 bin adet kitap bastırırken, 6 bin adet tanıtım DVD'si de hazırlandı.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, uzun ve hummalı bir çalışma sonucu hazırlanan Prestij Kitabı ve tanıtım DVD'sine büyük emek verildiğini, kitabın sayfa sayısı, sayfa düzeni, tasarımı, grafiği ve bilgi veri tabanına ilişkin kapsamlı bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Kitapla birlikte hazırlanan Nevşehir ve Kapadokya Tanıtım DVD'sinin görsel zenginlikler ve profesyonel bir tasarım ile gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Hacımustafaoğlu, her iki kültür hizmetinin de Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tanıtımında önemli bir boşluğu doldurduğunu dile getirdi.

Vali Hacımustafaoğlu, Prestij Kitabı'nda ve DVD'de, kentin kimliğini oluşturan mimari ve doğal doku, kültürel geçmiş ve tarihi zenginlik gibi unsurların bütüncül bir tarzda ve etkili bir biçimde ele alındığını ifade etti. Her iki eserde de coğrafi konum ve durum, kent tarihi, bölgedeki tarihi yapılar ve müzeler ile ilgili zengin fotoğraf ve görüntülerin yer aldığını kaydeden Hacımustafaoğlu, Nevşehir ve Kapadokya turizmi ne kazandırılan iki eserin de dağıtımına başlandığını bildirdi.

Kitabın içinde bir de ünlü besteci Mercan Dede tarafından özel olarak, Nevşehir Valiliği'ne bestelenmiş müzik CD'si olduğunu belirten Hacımustafaoğlu, DVD'de de bölgenin eşsiz vadilerinden, peri bacalarından, tarihi ve turistik mekanlarından görüntülerin, aynı müzik eşliğinde sunulduğuna dikkati çekti.

Hacımustafaoğlu, eserlerin Cumhurbaşkanlığından Başbakanlığa, bakanlıklara, büyükelçiliklere, müsteşarlara, turizm acentelerine kadar birçok kurum ve kuruluşa gönderileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 10:54:39
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 10:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?