6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Vatandaşlara zekat ve fitre uyarısı!

Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul, vatandaşların maddi durumu iyi olmayan kardeşlerine, gelin ve damatlarına fitre ve zekat verebileceklerini söyledi.

Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul, Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala vatandaşları fitre ve zekatlarını vermeleri konusunda uyardı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki fitre bedelinin kişi başı 5 YTL olarak belirlendiğini zekat için ise vatandaşlarım maddi durumlarını ve mal varlıklarını göz önüne alarak bu oranı hesaplayabileceklerini belirten İl Müftüsü Ramazan Çortul, fitre ve zekat konusunda 'Alo Fetva Hattı'na çok sayıda başvuru yapıldığını kaydetti. Fetva hattını arayan vatandaşların fitre ve zekatların kimlere verilebileceği konusunda çeşitli sorular yönelttiklerini söyleyen Çortul, vatandaşların kendisi ile birlikte din hizmetleri uzmanlarınca bilgilendirildiğini açıkladı.

Çoğu zaman kendisine insanların evlatlarına veya anne ve babalarına fitre, zekat verip veremeyeceklerini de sorduklarını ifade eden Ramazan Çortul, "İnsanlar bizlere çocuklarına, torunlarına, gelinlerine veya yakın akrabalarına fitre ve zekat verip veremeyeceklerini soruyor. Dinimizce vatandaşlarımız maddi durumu iyi olmayan gelinlerine, damatlarına,kız kardeşlerine ve yakın akrabalarına fitre ve zekatlarını verebilirler. Ancak bakmakla yükümlü oldukları çocuklarına veremezler. Zaten dinimiz de yardımlarını yaparken önce yakın akrabalarınızı gözetin diyor. İnsanlar bu yardımlarını yaparken önce yakın çevresine bakacaklar, eğer yoksa akrabalarına, sonra komşularına ve sonra da diğer çevrelere bakacaklar.Bunla birlikte özellikle öğrencilere ve öksüz ve yetimlere yardım yapılmasından yanayız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 15:21:05
Güncelleme :8 Ekim 2007 Pazartesi 15:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?