4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Vekiller Gazi, emekliler Niyazi oldu

Türk Emekli-Sen Nevşehir Şube Başkanı Yavuz Soysaldı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda milletvekillerine tanının sağlık haklarına tepki gösterdi.

Türk Emekli-Sen Nevşehir Şube Başkanı Yavuz Soysaldı, çalışan ve emeklilerin bütün uyarılarına, muhalefet partilerinin karşı çıkmasına ve engellemelerine rağmen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun TBMM'den geçtiğini söyledi.

Çalışanlar için, "Mezarda Emeklilik", emekliler için ise "Ölmeden Mezara Girme" olarak niteledikleri bu yasanın 5510 sayılı yasa da olduğu gibi Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini ümit ettiklerini kaydeden Soysaldı, emeklilerin sosyal yardım olarak değil, belirli bir süre prim ödeyerek, ömürlerinin geri kalan kısmında, kimseye muhtaç olmadan insanca yaşamak için emekli maaşından faydalanmayı hak ettiklerini vurguladı.

Soysaldı, "Emekliler; ortalama 800 YTL ile yaşam mücadelesi verirken, 8 bin YTL maaş alan milletvekillerimiz yeni Kanunun 63. maddesinde yalnız gazilere sağlanan sağlık harcamalardan, katılım payı alınmamasına kendilerini de dahil ederek, gazilik mertebesine yükselerek, eş ve çocukları ile katılım payından muaf tutulmuşlardır. Adalet bunun neresinde! Bunun adı tek kelime ile insafsızlıktır. Kısaca Milletvekilleri Gazi, emekliler Niyazi oldu. Türkiye'de 8 milyonluk bir kitleyiz. Bir araya, geldiğimizde bizlerin haklarını gasp etmek şöyle dursun, Siyasi partiler ve hükümetler yeni haklar vermek için birbirleri ile yarışacaklardır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 13:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?