5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

KAR YAĞIŞI İLE BİRLİKTE AÇ KALAN HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILIYOR

Yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban ve kanatlı hayvanlar için, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından milli park ve avlaklar ile karayolu kenarlarına yem bırakıldı.

Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, Nevşehir'de hafta sonundan itibaren etkili olan yoğun kar yağışının devam etmesiyle birlikte doğada yem bulamadığı için aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kanatlı yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

Kanatlı yaban hayvanlarının yoğunlukla bulunabileceği Kızılırmak havzası, Tuzköy, Tatlarin, Yalıntaş gibi sulak alanların yanı sıra kuşların yem bulabilmeleri ve karayoluna inmelerini önlemek için karayolları kenarları ile Uçhisar beldesindeki güvercinlerin yoğun olarak yaşadığı vadilere yem bıraktıklarını belirten Bircan, hava şartlarının bu şekilde devam etmesi durumunda bu çalışmanın süreceğini bildirdi.

Bircan, "Kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde yaban hayatını korumak için yem bırakma çalışması yapıyoruz. Yağışların sürmesi durumunda doğada yaşayan canlıların beslenme sıkıntısı olabileceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl aldığımız yemler ile birlikte, vatandaşlarımızın desteği ile edindiğimiz yemleri doğaya bırakıyoruz. Şu anda yaklaşık 10 ton bir yemimiz var. Bu stoğumuz yetmediği takdirde yeni alımlar da yapabiliriz" dedi.

KAR YAĞIŞI İLE BİRLİKTE AÇ KALAN HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILIYOR
KAR YAĞIŞI İLE BİRLİKTE AÇ KALAN HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 13:59:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 14:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?