3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Yağmur hayatı felç etti

Nevşehir'de yaklaşık bir saat yağan sağanak yağmur hayatı felç etti. Yağmur sularının sele dönüşmesi sonucu şehir içi adeta göle döndü. Araçları suya kapılan sürücüler trafikte, yayalar ise kaldırımlarda zor anlar yaşadı.

Nevşehir il merkezinde aniden bastıran sağanak yağmur yaklaşık 1 saat sürdü. Sadece bir saatte metre kareye 23 kg yağışın düştüğü il merkezinde hayat felç oldu. Yağmur sularının aniden sele dönüşmesi nedeniyle şehir içindeki yollar suyla kaplandı ve bir çok ev ve işyerini su bastı. Özellikle Eski Kayseri Caddesi üzerindeki yolun suyla kaplanması ile birlikte trafikte bulunan bir çok araç sürücüsü araçlarının içerisinde mahsur kaldı. Saatlerde araçlarından inemeyen sürücülerin yardımına belediye ekipleri yetişti. Çok sayıda halk otobüsü de sel nedeniyle trafikte mahsur kalırken olay yerine gelen çekiciler yardımı ile kurtulmayı başardılar.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlarda tıpkı sürücüler gibi zor anlar yaşadı. Kaldırımların suyla kaplanması nedeniyle duraklara ve bahçe duvarlarına sığınan bir çok vatandaş uzun süre buralarda bekleyerek sel sularının azalmasını bekledi. Duraklarda kalan yaşlı vatandaşları belediye itfaiye erleri sırtlarında taşıyarak kurtardı. 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2012 Pazar 13:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?