4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yardımsevenler Derneği iş başında

Nevşehir'de dernek binasında yaptıkları mantıları satarak üniversite öğrencilerine burs sağlayan Yardımsevenler Derneği yöneticileri, Ramazan ayında fakir ve dar gelirli ailelere gıda ve giyim yardımı yapacak.

Türkiye Yardımsevenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Fatma Bay yaptığı açıklamada, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla, her hafta Salı günü dernek binasında toplanan gönüllü bayanların hazırladıkları mantı ve erişteleri satarak gelir sağladığını söyledi.

Mantı ve erişte satışından elde edilen gelirlerle geçtiğimiz yıl 60 üniversite öğrencisine aylık 75 YTL burs sağladıklarını ifade eden Bay, bu yılda öğrencilere destek olmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Ramazan ayında yoğun bir çalışma programı geçirdiklerini belirten Türkiye Yardımsevenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Fatma Bay, "Ramazan ayında fakir ve dar gelirli ailelere destek olmaya gayret gösteriyoruz. Bu konuda Nevşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra esnaflarımızın ciddi katkıları oluyor. Buralardan aldığımız bağışlarla ay içerisinde 120 aileye gıda ve un yardımında bulunacağız. Ayrıca bu ailelere yönelik giyim yardımlarımızda olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?