4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yarın Dünya Özürlüler Günü

3 ARALIK DÜNYA ÖZÜRLÜLER GÜNÜ

Özürlülerin devletten en büyük isteklerinin iş imkanı olduğunu belirten Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu, "Biz devletten maaş değil iş istiyoruz. Bize balık vermeyin, balık tutmayı öğretin" dedi.

GÖRBİR Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu, 03 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, özürlülerin sorunlarını paylaştı. Son yıllarda özürlülerin gerek kendi kurdukları dernekleri gerekse de diğer sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin desteği ile mesleki beceri kazanmada önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Mutlu, bu gün toplumdaki özürlülerin önemli bir bölümünün normal kişilerin yapabilecekleri bir çok işi yapmaya aday olduklarını ancak iş bulamadıklarını kaydetti. Mutlu, "Artık eskisi gibi özürlü kişiler köşelerine çekilip hayata küsmüyor. Bir çok özürlü kardeşimiz üniversitelerden mezun oldu.Bir çoğu bugün bilgisayar kullabilip yabancı dil konuşabiliyor. Tüm bunlara karşı ise bu gün özürlülerin yüzde 90'ı işsiz." dedi.

Devletin özürlüler için verdiği maaşın özürlülerin yaşamlarını sürdürmelerinde büyük bir destek olduğunu ancak özürlülerin çalışarak maaş almak istediklerini vurgulayan GÖRBİR Şube Başkanı Erol Mutlu, "Devlet özürlülere maaş veriyor ama biz maaşı çalışarak hak etmek istiyoruz. Bize balık vermesinler, balık tutmasını öğretsinler. Bir çok özürlü kardeşimiz kamu kuruluşlarında bir çok işi yapabilecek düzeyde ama onlara iş imkanı yeterince sağlanmıyor. Onlarda bu durumda evlerine çekilip maaş gününü bekliyorlar.Şu anda bunla ilgili hükümetin bir çalışması var.Tüm umudumuz şu anda budur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 13:46:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 15:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?