4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yarın gece Miraç kandili

Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul, tüm Müslümanların Miraç Kandili'ni en iyi şekilde değerlendirmek için ibadet etmelerini önerdi.

Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul, İslam alemi olarak böyle mübarek bir geceyi idrak edecek olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çortul, Müslümanların bu son derece önemli olan geceyi ibadet ederek değerlendirmelerini tavsiye etti.

Bu gecenin Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu mucize bir gece olduğunu belirten İl Müftüsü Ramazan Çortul, "Miraç, insanlığın kurtuluşu için alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Bu gece birçok ilahi sırrı, hikmeti ve bereketi bünyesinde barındırır. Bu gecenin en önemli sonuçlarından biri beş vakit namazın farz kılınmasıdır. Namaz dinin direği, imanın alameti, amellerin en faziletlisi ve Allah'a en sevimli olanıdır. Namaz takva ehlinin göz aydınlığı, müminlerin Miraç’ıdır. Bu sebeple her mümin namaz kıldığı zaman, Allah'ın huzurunda olduğunu, bu namazın kendisinin Miraç’ı olduğunu bilmeli ve kazandığı bu faziletin şuurunda hareket etmelidir. Çünkü Miraç’ın özünde her türlü kötülükten arınma, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişme vardır" dedi.

Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul, ayrıca Miraç Kandili dolayısıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Kurşunlu Camii'nde akşam namazı sonrasında bir program düzenleyeceklerini ve bu programa tüm vatandaşların davetli olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 14:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?