4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yarışmaya müracatlar başladı

Kapadokya bölgesinin ulusal anlamda tanıtılmasının yanı sıra, bölgenin coğrafik özelliklerini, tarihi ve kültürel birikimlerini ve insan yaşamlarını fotoğraf yardımıyla aktarmak ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ilki geçen yıl düzenlenen Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması için müracaatlar başladı.
 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSK) desteği ile düzenlenen "Kapadokya'da Doğa ve İnsan" konusunun işleneceği 2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması'na amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının yanı sıra isteyen vatandaşlarda katılabilecek. Renkli ve siyah beyaz baskı olarak katılımın sağlanabileceği yarışmaya bir kişi en az 5, en çok 10 eser ile katılabilecek.

Kapadokya ve civarında çekilmiş fotoğrafların seçici kurul değerlendirilmesine tabi tutulacağı ve fotoğrafların kısa kenarı 18'den küçük ve uzun kenarı da 45 santimetreden büyük olmayacak. Yarışma sonrasında ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, Nevşehir Belediyesi web sitesinde yarışma sergisi olarak da yayınlanacak.

2. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması'na katılmak isteyenlerin eserlerini en geç 21 Aralık 2009 tarihine kadar Nevşehir Belediyesi Paşa Konağı Karasoku Mahallesi Eski Vilayet Binası NO: 26 adresine gönderebilecekler. İşadamı Mustafa Çankaya, Fotoğraf Dergisi Yayın Yönetmeni Nadir Ede, fotoğraf sanatçısı Ömer Serkan Bakır, gazeteci-fotoğrafçı Metin Yıldırım, arkeoloğ Murat Gülyaz ve Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mustafa Alevli'den oluşturulacak seçici kurul, yarışmaya katılan fotoğrafları 26 Aralık 2009 tarihinde değerlendirmeye alacak.

28 Aralık 2009 tarihinde açıklanacak sonuçlara göre birinci olacak eser sahibine 1 adet Canon EOS 450D dijital fotğraf makinası ikinci olacak eser sahibine 1 adet Canon EOS 1000D dijital fotoğraf makinası ve üçüncülüğü kazanacak eser sahibine de 1 adet Canon IXUS 85 IS dijital fotoğraf makinası hediye edilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 14:22:19
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 14:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?