4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yaş üzüm alımına başlanıyor

Nevşehir'de bulunan TASKOBİRLİK tarafından, 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren yaş üzüm alımına başlanacağı bildirildi.

Nevşehir Üzüm ve Mamülleri Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (TASKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, yaş üzüm alımı ile ilgili MEY İçki Fabrikası ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve kooperatif olarak bu yılda üreticilerin yaş üzümlerini alacaklarını söyledi.

1 Eylül 2008 tarihinde başlayacak olan yaş üzüm alımları için henüz taban fiyat belirlemesinin yapılmadığını kaydeden Durmaz, alınacak olan yaş üzümler için bir kota uygulanmayacağını söyledi.

Yaş üzüm alımlarının Nevşehir'in Nar beldesinde bulunan merkez kooperatiflerinin yanı sıra Gülşehir, Avanos ve Ürgüp ilçeleri ile Özkonak ve Çat beldelerindeki kooperatifleri aracılığı ile gerçekleşeceğini belirten Durmaz, "Kurulduğu günden bu yana Nevşehir'deki üzüm üreticilerinin en büyük destekçisi olan TASKOBİRLİK bu yılda üreticilerimizin mağdur olmamaları için yaş üzüm alımı yapacak. Bu konuda MEY İçki Fabrikası ile görüşmelerimiz sürüyor. Ufak pürüzlerin dışında büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Yaş üzüm alım kampanyasının ardından Eylül ayı sonunda bu kez kuru üzüm alım kampanyasını başalatacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:20:47
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 14:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali DEMİR IP: 88.248.69.xxx Tarih : 23.08.2008 11:37:34

Geçen sene kg fiyatına 18 kuruş verlmişti. yani 1 ton yaş üzüm : 180 ytl ! Yarım ton Kömür bile alamamıştı köylü.bu senede verse verse 20 kuruş verirler kg sine onuda verirlerse daha ! Yani 2 Dönüm yerden 1 ton üzüm alacaksın toplaması başka bir dert sıcaklarda uğraşması,bağı sürdürmesi vesaire vesaire....Bilen bilir zaten Köylü para kazanmayı düşündüğünden deyil Anadan Babadan kalan yadigar diye Bağına Bakıyor,Zaten Akıl işi deyil Artık Nevşehirimizde Bağcılık.