4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

'Yaşam Müzesi'ne ziyaretçi akını

Nevşehir'in Kapadokya beldesinde, 2004 yılında açılan 'Yaşam Müzesi'ni bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan ve Kapadokya bölgesinin ilk özel müzesi olma özelliğini taşıyan 'Yaşam Müzesi', yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 2004 yılında Berrin Yıldız ve Murat Sarıkaya tarafından kurulan müzeyi, bugüne kadar yaklaşık 50 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Ortahisar Kasabası'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Yaşam Müzesi'nde, Osmanlı döneminden bölgede yaşayan vatandaşların sosyal yaşamları ve gelenekleri cansız mankenlerle anlatılıyor. 2 heykeltıraş tarafından 4.5 aylık bir çalışma sonrasında tamamlanan müzede, mankenlerle köy odası yaşamı, halı dokuması, pekmez yapımı, kız isteme, kına gecesi ve mutfak yaşamı canlandırılıyor.

Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi ile Kadın Girişimciler Derneğince düzenlenen Türkiye'nin Kadın Girişimci Yarışması'nda, kurduğu müze ile Sosyal Girişimcilik Ödülü'de aldığını vurgulayan Müze işletmecisi Berrin Yıldız, "Bu gibi kültürel yatırımlar sadece devletten beklenmemeli. Biz müzeyi bölgeye kültürel anlamda hizmette bulunabilmek için kurduk. Gayemiz, buradan gelir elde etmek değil. Müzenin Kapadokya turizmine önemli faydalar sağladığı inancındayım. Bu da yabancı turistlerin bölge insanlarının sosyal yaşamına duyduğu merakı gözler önüne seriyor. Müzeyi önümüzdeki yıllarda biraz daha büyüterek buradaki sosyal yaşam ve kültürel etkinliklerin örneklerini artırmayı planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 15:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?