6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Yaşamımız için iyot gerekli

İnsan sağlığı açısından vazgeçilmez bir mineral olan iyotun kullanımının daha yaygın hale getirilmesi amacıyla çalışmalar yapan Nevşehir Belediyesi, Nevşehir İl Tarım Müdürlüğü tarafından iyot kullanımını artırmak amacıyla hazırlanan broşürlerin baskı ve dağıtım işlemlerini üstlendi.


Nevşehir Belediyesi AR-GE Stratejik Planlama Müdürlüğü'nün hizmet sunumunu gerçekleştirdiği Kapadokya Eğitim Merkezi'nde, Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan iyotlu tuz kullanımına yönelik broşürün tanıtımı yapıldı.


Nevşehir İl Tarım Müdür Yardımcısı Kenan Şahin yaptığı açıklamada, Nevşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan bu broşür ile insan hayatında vazgeçilmez bir öneme sahip iyotun ne denli önemli bir mineral olduğunun yansıtıldığını belirtti. Şahin, iyotun insan vücudunda az miktarda bulunmasına karşın, büyüme ve gelişme için oldukça önemli bir mineral olduğunu belirterek, "Günlük hayatta toplu iğne başı kadar iyot, yaşamımız için son derece önemlidir. Besinlerin yetiştiği toprak ve sudaki iyot yetersizliği nedeniyle kişilerin günlük iyot ihtiyaçlarını karşılamaları için mutlak surette iyotlu tuz kullanmaları gerekmektedir" dedi.


Nevşehir Belediyesi AR-GE Stratejik Planlama Müdürü Mustafa Alevli de, Belediye Başkanı Hasan Ünver'in girişimleri ile 30 bin adet bastırılan broşürlerin, içme suyu abonesi vatandaşlara verilen faturalarla birlikte dağıtımının yapılacağını ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 11:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?