3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Yazar rektörlüğe talip

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Süleyman Yazar, Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektör adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Süleyman Yazar Kapadokya Dedeman Otel’de düzenlediği basın toplantısında, güçlü, huzurlu ve üretken bir üniversiteyi bütün çalışanları ile birlikte kurmak için 9-11 Ağustos’ta yapılacak olan seçimlerde NEÜ rektörlüğüne aday olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yazar, Türkiye’de kökleri 1863 yılında İstanbul'da kurulan Darülfünun’a dayanan ve bilhassa da son 10 yılda Anadolu’nun dört bir yanına yayılan üniversitelerin; zaman zaman kendinden bekleneni karşılayamamış olsa da aslında; bilimin üretildiği, eleştirel düşüncenin boy verdiği, sevgi, hoşgörü ve nezaketin hâkim olduğu yegâne müesseseler olduğunu kaydetti.

Toplumların barındırdığı üniversiteye kazandıracağı değerler olduğu gibi üniversitenin de bulunduğu topluma sosyal, kültürel ve iktisadi açıdan kazandırması gereken çok şeylerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Süleyman Yazar: “Nevşehir, üniversitenin öncülüğünde, bilimin ışığında geliştirilip gün yüzüne çıkarılarak ulusal ve uluslararası istifadeye sunulması gereken sosyal ve kültürel değerleri yanında, hem yer altı kaynakları, hem turistik, hem de tarımsal potansiyelin tamamına bir arada sahip olan nadide bir şehirdir. Üniversite ve onun mensubu bilim insanlarına düşen de bu potansiyeli açığa çıkararak toplumun kullanımına sunulması konusunda bilimsel metotlarla rehberlik etmektir. Hayalimizdeki Nevşehir Üniversitesi: lise öğrencilerinin eğitim için ilk tercihlerinde düşündükleri, öğrencilerinin huzur içinde öğrenim görüp “iyi ki tercih etmişim” dedikleri, mezunlarının ise Nevşehir Üniversitesinden mezun olduklarını göğüslerini gere gere söyleyip onur duydukları bir üniversitedir. Diğer taraftan; çalışanlarının hayatlarından zevk aldığı, akademisyenlerinin ise kurumda çalışmaktan haz duyup, “üniversitem ve ülkem için daha ne yapabilirim” şuuru içerisinde kendisini sorumlu hissettiği ve bütün bunları maddi manevi bütün sorunlarının halledildiği, akademik hayat için gerekli bütün alt yapının hazırlandığı ve araştırma-geliştirme konusunda önündeki engellerin aşıldığı bir ortamda yaparak bilimsel arenada çağ ile hesaplaştığı bir üniversite. İnancımız odur ki; böylesi bir ortamda mensuplarının memnuniyetinden dolayı şehirde ışıkları en son sönen kurum Nevşehir Üniversitesi olacaktır.Bütün bunları; hakkaniyetle hareket eden, liyakat esaslı davranan, şeffaf, dürüst, paylaşımcı ve demokratik yönetim anlayışımız, isabetli projelerimiz ve her şeyden önemlisi de bütün paydaşların akıllarından oluşan ortak aklı kullanan güçlü kadromuz ile gerçekleştireceğiz. Zira; akıllı yönetici aklını çok iyi kullanabilen değil başkalarının akıl ve düşüncelerine değer verip onlardan yararlanmasını bilendir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 11:59:47
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 12:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?