5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Yazlık patates hasadı başladı

NEVŞEHİR'DE YAZLIK PATATES HASADI BAŞLADI

Nevşehir'in çeşitli bölgelerinde yazlık patates hasadı başladı. İlerleyen günlerde iç piyasaya sürülecek olan yazlık patatesin kilosu ise 20 kuruştan alıcı buluyor.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinin başında gelen Nevşehir'de, yazlık patates hasadına başlandığını belirtti.

6 bin hektar alanda yaklaşık 180 bin ton patates hasadının gerçekleşeceğini belirten Tunç, patates üretiminin geçtiğimiz yıla oranla artması nedeniyle patates fiyatlarının bu yıl geçtiğimiz yılın çok gerisinde kaldığını vurguladı.

Geçtiğimiz yıl 85 Kuruş'a kadar alıcı bulan patatesin bu yıl ancak 20 Kuruş'tan satılabildiğini ifade eden Tunç, "Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 4 bin hektar alanda patates üretimi yapılarak yaklaşık 140 bin ton patates elde edilmişti. Patatesin geçtiğimiz yıl 85 Kuruş'a satılması bir çok kişinin iştahını kabarttı. Bu yıl patates üretimi arttı ve 6 bin hektar alanda yazlık patates ekimi gerçekleştirildi. Üretim fazla olunca da fiyatlat doğal olarak düştü. Şimdi üretici 30 Kuruş'a maliyeti olan bir kg patatesi ancak 20 Kuruş'a satabiliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 13:05:01
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 13:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?