3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Yazlık patates hasadı başladı

Nevşehir'in çeşitli bölgelerinde yazlık patates hasadı başladı. İlerleyen günlerde iç piyasaya sürülecek olan yazlık patatesin kilosu ise 47 YKr olacağı belirtildi.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinin başında gelen Nevşehir'de, yazlık patates hasadına başlandığını belirtti. Buna karşın erken yapılan hasat nedeniyle büyük oranda bir verim düşüklüğü yaşandığını söyleyen Tunç, fiyatların yüksek olması nedeniyle biran önce tarlasındaki patatesi satmak isteyen üreticilerin aceleci davranmamalarını istedi.

Bu yıl Nevşehir'de 13 bin dönüm tarım arazisinde yaklaşık 39 bin ton yazlık patates hasadının yapılacağını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Tunç, "Son yıllarda tüm dünyayı etkileyen küresel ısınma ile birlikte ani ısı değişimleri patates tarlalarında büyük oranda verim düşüklüğüne neden oluyor. Bununla birlikte erken yapılan hasat dolayısıyla bu verim düşüklüğü çarpıcı bir şekilde ortaya çıkıyor. Şuanda yapılan hasatlarda bu açıkça görülüyor. Buna karşın patatesin yeni çıkması nedeniyle fiyatının yüksek olmasına aldanan üreticilerimiz tarlalarında erken hasat yapmaya başladı. Bu verim düşüklüğünü daha da arttıracaktır. Üreticilerimiz biraz daha sabırlı davranarak Ağustos ayı başlarını beklemesi gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 12:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?