4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yeni evlilerin evi belediyeden

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Belde Belediye Başkanı Mustafa Özer, ev sahibi olmak isteyen ve maddi durumu iyi olmayan yeni evli gençlere ücretsiz arsa tahsisi yaptıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Mustafapaşa Belediye Başkanı Mustafa Özer, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan beldelerinin büyük bir bölümün sit alanı içerisinde olmasından dolayı ciddi bir konut sıkıntısının yaşandığını söyledi.

Bu nedenle bir süre önce Koruma Amaçlı İmar Planı’nın hazırlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Belediye Başkanı Özer, bu sorunun aşılmasının ardından beldedeki yeni evli gençlerin konut sorununu çözmek amacıyla bir proje hazırladıklarını kaydetti.

Bu zamana kadar yeni evlenen birçok çiftin hem maddi imkansızlıklar hem de arsa sorunu nedeniyle konut sıkıntısı çektiğini bildiklerini belirten Mustafa Özer, bu gençlere kendi konutlarını yapmaları için Yukarı Mahalle'de 45 dönümlük bir arsa tahsisi yaptıklarını açıkladı.

Özer, "Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlandıktan sonra belediye olarak yeni evli gençlerimize yardımcı olmak istedik. Yukarı Mahalle'de 45 dönümlük bir arsa üzerine dileyen gençlerimizin ev yapabileceğini belirttik. Ancak bu evleri yaparken bazı şartlar aradık. Öncelikle yapılacak evler konusunda gerekli projeleri biz hazırladık. Projeler hazırlanırken evlerin bölge mimarisine uygun olmasını sağladık. Ayrıca bu evler yapılırken bölge taşları kullanılmasını istedik. Bu şartlar ile birlikte beldemizde ikamet eden, kirada oturan veya evlendiği halde anne ve babasının yanında yaşamını sürdürürken ayrı bir eve bugüne kadar taşınamayan 45 çift bize müracaat etti. Bunlara ücretsiz arsalarını verdik. İnşaat ruhsatlarını alanlar çalışmalara başladı" dedi.

Proje tamamlandığında Yukarı Mahalle'de bölge mimarisine uygun 45 evin olacağını belirten Mustafapaşa Belediye Başkanı Mustafa Özer, bu evlerin yapımında da beldedeki gençlerin imece usulü çalışacağını kaydetti. Beldedeki gençlerin büyük bölümünün inşaat sektöründe çalıştığını söyleyen Özer, "Gençlerimiz genellikle inşaat sektöründe çalışıyor. Bu nedenle konutların yapımında da bu gençler bir birlerine yardımcı olacak. Örneğin birisi su tesisatçısı, diğeri boya ve sıvacı, bir başkası ise kalıpçı. Bunlar imece usulü ile birbirlerine yardım ederek konutlarını düşük maliyetle tamamlayacaklar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Özer, yapılacak olan 45 konutun 200 metrekare ile 400 metrekare arasında değişkenlik gösterdiğini ve konutların 2010 yılına kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 11:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?