3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Yeni müftü görevine başladı

Nevşehir İl Müftülüğü görevine atanan Süleyman Aktaş, yeni görevine başladı.

İstanbul Pendik İlçe Müftüsü olarak görev yaparken bir süre önce Ramazan Çortul'un yerine Nevşehir İl Müftüsü olarak atanan Süleyman Aktaş, yeni görevine başladı. Müftülük personeli ile bir tanışma toplantısı düzenleyen ve kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Aktaş, ilçeleri de gezerek buradaki sorunları tespit edeceği belirtildi.

Nevşehir hakkında ilk izlenimlerinin oldukça olumlu olduğunu ve bir Anadolu şehrinde görev yapmaktan dolayı mutluluk duyacağını belirten Aktaş, "Kendi memleketimle aynı tarihi ve kültürel altyapıya sahip olan bu güzide ve şirin ilimize tayin olduğum için çok mutluyum. Nevşehirli kardeşlerimizi çok sıcakkanlı buldum. Nevşehir müftülüğü personeli olarak arkadaşlarımızla beraber ilimize verimli hizmetler sunma gayreti ve çabası içerisinde olacağım. Gayret bizden muvaffakiyet Allah'tandır" dedi.

1954 Sakarya doğumlu olan Müftü Süleyman Aktaş, evli ve 4 çocuk babası. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü mezunu, yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapan Aktaş, Nevşehir'e atanmadan önce Sakarya-Taraklı, Sakarya -Sapanca, İstanbul-Adalar, İstanbul-Kartal ve son olarak da İstanbul Pendik İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. Ayrıca 1990 yılında Almanya'da bulunan Süleyman Aktaş, İngilizce ve Arapça biliyor. Spora olan ilgisi ile de tanınan Aktaş, 70 kilogramda 1974 yılında Gençler Türkiye Güreş Şampiyonu oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 11:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?