4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yeni Parti'den Eğitim-Sen'e ziyaret

Yeni Parti Nevşehir İl Başkanı HamDİ Aydemir, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur’u ziyaret etti.

Nevşehir’de teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Yeni Parti’de İl Başkanı Hamdi Aydemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine devam ediyor. Partinin kadın yöneticileri ile birlikte Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur’u ziyaret eden Yeni Parti İl Başkanı Hamdi Aydemir, burada Uğur’dan kamu çalışanlarının sorunları hakkında bilgiler aldı.

Bir merkez partisi olduklarını ve emekçilerin yanlarında olmaları gerektiğini ifade eden Aydemir, bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini ve onların sundukları sorunları ve çözüm önerilerini parti tüzüklerinde değerlendirmeyi düşündüklerinin ifade etti.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ise, siyasi partilerin amaçlarının ülkenin temel sorunlarını çözmek ve vatandaşların arzu ettikleri reformları hayata geçirmek olduğunu belirtti. Bunu gerçekleştirebilmek için bir siyasi partinin iktidarda veya oluşacak bir koalisyon içerisinde olması gerektiğini kaydeden Uğur, Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünde Yeni Parti’nin de katkısı olması dileğinde bulundu.

Uğur, “Gerek memurlarımızın temel sıkıntıları gerekse de ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorunları gündeme taşıyarak bu sıkıntıların çözümü için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte de toplu görüşmeler var. Bu görüşmeler memurlar için çok önemli. Çünkü bir yılın beklentisi söz konusu. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2004 yılında bizlere bir söz vermişti; grevli ve toplu sözleşmeli bir hak verilmesi konusunda. Bu söz 5 yılını doldurdu ve biz bunun için mücadele veriyoruz. Ülkemizdeki kamu çalışanları çok büyük baskılar altında görevlerini yerine getiriyor. Hükümetin siyasi baskısı maalesef her alanı etkiledi. Tayinlerde, atamalarda, bir takım görevlendirmelerde AK Parti’ye mensup devlet memurlarını tespit ederek onları görevlendiriyorlar. Haklı ve adaletli bir uygulama söz konusu değil. Bizler bu durumlara karşı doğruyu söylemeye devam edeceğiz. Parlamento da grubu olan veya olmayan bütün siyasi partilerimizin haklı olduğumuz konularda bize destek vermeleri konusundaki çağrımız devam ediyor.” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?