4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yer üstü soğuk hava deposu yapılacak

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Gök, yapmayı planladıkları yer üstü soğuk hava deposu için proje çalışmasının tamamlandığını ifade ederek, yaklaşık 1 milyon euroya mal olacak tesisin yapımına 2009 yılında başlanılacağını belirtti.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Gök, jeolojik yapısı nedeniyle çok sayıda kayadan oyma doğal soğuk hava deposuna sahip olan Nevşehir'de uzun süredir modern yer üstü soğuk hava deposu ihtiyacının hissedildiğini söyledi.

Bölgede özellikle Kavak ve Ortahisar beldelerinde sayıları 100'ü aşan doğal soğuk hava depolarında patates ve limon depolandığını belirten Ticaret Borsası Başkanı Gök, yapılması planlanan azot ve atmosfer soğutmalı yer üstü soğuk hava deposu sayesinde artık üzüm, elma, çilek gibi meyvelerin ilk günkü gibi tazeliklerinin korunarak saklanabileceğini kaydetti.

Bu konuda proje çalışmalarını tamamladıklarını ve Gülşehir yolu üzerinde yaklaşık 30 bin metrekarelik bir hazine arazisi tespit ettiklerini belirten Gök, "Gündemimizde bir yıldır bulunan 4 bin ton kapasiteli yer üstü soğuk hava deposu yapma projesindeki evrak çalışmalarımız tamamlandı. Gerekli plan ve projeler hazırlandı. Bölgenin jeolojik yapısı itibariyle çok sayıda yeraltı doğal soğuk hava depolarına sahibiz, ancak yer üstü soğuk deposu ilimizde bir ilk olacak. Bu depoyu özellikle meyve ve üzüm yetiştiriciliği için kullanmayı planlıyoruz. 2009 yılında temelini atacağımız bu depoyu KOSGEB ve Nevşehir Ticaret Borsası kaynakları ile kısa sürede hizmete açmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili arazi çalışmalarımız da son aşamaya geldi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 11:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HİDAYET ÇALIŞKAN IP: 85.104.148.xxx Tarih : 18.12.2008 17:21:20

Nevşehirli olarak yapılacak hizmete bölge halkının yaralanacağı düşüncesindeyim. Çalıştığım firma soğuk hava depoları imalat, montaj ve taahüt hizmetleri yapmaktadır. Memleketimizde yapılacak bu işlerde hizmet etmek dileği ile www.erdemteknik.com