4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yeraltı Şehri Projesi destek bekliyor

Kapadokya bölgesinde turistlerin en fazla ziyaret ettikleri merkezlerden biri olan Kaymaklı Yeraltı Şehri etrafında yapılacak olan çevre düzenlemesi için Kaymaklı Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan maddi destek bekliyor.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı Belediye Başkanı Abdullah Çekiç, Kapadokya bölgesinde, Göreme Açık Hava Müzesi'nin ardından yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettikleri merkezin Kaymaklı Yeraltı Kenti olduğunu söyledi.

Yeraltı kentini 2007 yılında yaklaşık 400 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Abdullah Çekiç, turizm açısından böylesine önemli bir merkezin çevresinin bölge turizmine yakışır bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Buna göre 2005 yılında Kaymaklı Belediyesi olarak, yeraltı kenti etrafındaki 25 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilmek üzere çevre düzenlemesi planı hazırlattıklarını söyleyen Çekiç, "Hazırlanan proje kapsamında merkezin çevre düzenlemesinin yanı sıra açık otopark, kültür merkezi, sergi salonu ve 100 işyeri yapımı yer alıyor. 2005 yılında hazırladığımız proje aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘Özendirme Ödülü'ne layık görüldü. Beldemizi ziyaret eden dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'ta projeyi çok beğendiğini belirterek, bakanlık olarak projeyi hayata geçireceklerini söylemişti. Biraz maliyetli bir proje olmasına karşın bu projenin belediyeye düşen kısmı yapıldı. Belediye olarak çevre düzenlemesi yapılacak alandaki yıkıntı ve harabe olan evler satın alınarak temizlendi. Buna karşın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan henüz beklenen destek gelmedi. Dolayısıyla bu projeyi bizim belediyemizin sadece kendi gücüyle yapması imkansız" dedi.

Çevre düzenleme projesi maliyetinin yaklaşık 5 milyon dolar olduğunu ifade eden Kaymaklı Belediye Başkanı Abdullah Çekiç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan talep edilen desteğin sağlanması durumunda projeye 2009 yılının başlarında başlanabileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 12:41:27
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 12:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin VAROL IP: 88.254.69.xxx Tarih : 10.09.2008 15:37:24

Derinkuyu yeraltı şehri düzenlemesi hala yerinde sayıyor sen Kaymaklı yeraltı şehri etrafını düzenlersen şapka çıkarıp selam dururuz başkan.