6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Yeşil alanda rekor Nevşehir'de

Kişi başına düşen yeşil alan miktarının 10 metrekareye ulaştığı Nevşehir, bu alanda dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesinde bulunuyor.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, kalkınma ve gelişmişliğin çevresel alandaki etkinliklerin yoğunlaştırılmasıyla aynı düzeyde gerçekleşmesinin daha yaşanılır bir kent hüviyetinin ortaya çıkartılmasında vazgeçilmez temel bir etken olduğunu belirterek, bu çerçevede Nevşehir Belediyesi'nin yeşil alan miktarını her yıl artan bir oranda geliştirdiğini söyledi.
 
Nevşehir'in, birçok dünya ülkesiyle aynı eşit oranda yeşil alana sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Nevşehir Belediyesi olarak sadece son 2 yıl içerisinde Nevşehir'in farklı merkezlerinde 329 bin metrekarelik bir alanda yeşil alan oluşturduk. İmar planında yeşil alan olarak belirlenmiş her alanda bu çerçeveye uygun bir çalışma yapıyoruz. Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10 metrekareyi aşmış bir durumdadır. Çağdaş batı ülkelerinde bu oranın kişi başına 9-11 metrekare arasında değiştiği gerçeği ile Nevşehir'deki oranlama değerlendirildiğinde, hedefimize uygun bir çalışmanın yapıldığı kendiliğinden ortaya çıkacaktır. 2007 yılı içerisinde de belirlediğimiz hedefler düzeyinde yeşil alanı Nevşehir'e kazandırmak en öncelikli hizmetlerimizden biri olacaktır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 11:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c. ensar saılan IP: 212.175.115.xxx Tarih : 22.02.2007 15:39:16
inşaalah bütün belediyelerimiz köy ve kasaba derneklerimiz elele verirse 1900 lü yılların yeşil nevşehirine kavuşureuz. herkes kendiköyünüyeşillendirse ne kuarlık kalır ne suzuzlu ne de sıcak. emeği geçen herkesten allah razı olsun