3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Yılın şöförüne Vali'den plaket

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, özel bir otobüs firmasında şoförlük yapan ve 2007 yılının otobüs kaptanı seçilen Mehmet Devşiren'i plaketle ödüllendirdi.

2007 yılı başlarında otobüste yolcularla seyir halindeyken, trafik kazası yapmış bir aracı görünce soğukkanlılığı sayesinde bir eczacının hayatını kurtarmasından dolayı otobüs firması tarafından yılın şoförü seçilen Mehmet Devşiren'e Vali Hacımustafaoğlu tarafından plaket verildi.

Yılın otobüs şoförü seçilen Mehmet Devşiren'i tebrik eden Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, “Yılın otobüs kaptanı seçilmesinde en büyük etken olan bir trafik kazasında yaralı 1 kişiye müdahale etmesinden dolayı vatandaşımızın hayatta kalmasını sağladı. O bakımdan bu örnek davranıştan dolayı da kutluyorum” dedi.

Yılın otobüs şoförü seçilen Mehmet Devşiren ise, “Yaklaşık 33 yıllık şoförlük mesleğimin 22 yılı otobüs şoförlüğü ile geçti. Bu süreçte birçok olayla karşılaştım. 2007 yılının başlarında Aksaray-Konya karayolunda trafik kazası yapmış bir araç gördüm. Hemen kaza yapan aracın yanına gittim. Bir kişinin bacaklarının koptuğunu gördüm. O anda kravatımı çıkarıp yaralının bacağına sardım. Şuanda o kişi hayatta. Çalıştığım otobüs firması benim bu davranışımdan dolayı ilk olarak o ayın kaptan şoförü seçti. Daha sonra tüm yılın değerlendirmesinde bu kez beni yılın otobüs kaptanı seçtiler” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 20:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?