3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Yol çalışmalarını yerinde inceledi

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, İl Özel İdaresi tarafından Nevşehir-Ürgüp karayolunda yapımına geçtiğimiz aylarda başlanılan bölünmüş yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, beraberinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar ile birlikte Nevşehir-Ürgüp karayolunda yürütülen bölünmüş yol çalışmalarını inceledi.

İl Özel İdaresi tarafından yapımına Mayıs ayında başlanılan 14 kilometre uzunluğundaki yolun yapımında çalışan işçileri Ortahisar beldesi yakınlarında bulunan İl Özel İdare Yol Yapım Şantiyesi'nde ziyaret eden Vali Hacımustafaoğlu ve beraberindekiler, burada işçilerle birlikte yemek yedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacımustafaoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada bölünmüş yol çalışmasının Eylül ayı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Çalışmalarda bugüne kadar yaklaşık 5 milyon YTL harcandığını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, "Çok kısa sürede hedeflediğimiz programın tamamını gerçekleştirmiş durumdayız. Önümüzdeki günlerde asfalta esas teşkil edecek elek altı malzemenin çekilmesine başlanılacak. Eylül ayının ilk haftasında ise bu yolda asfalt yapımına başlanılacak. Daha önce Nevşehir olarak KÖYDES ve BELDES projelerini Türkiye'de ilk bitiren il olduk. Geçen sene Adrese Dayalı Nüfus Sistemi'ni açık ara ile ilk bitiren il yine biz olduk. Türkiye genelinde de aldığımız bilgilere göre, bölünmüş yol yapım görevi verilen 81 il içerisinde payımıza düşen bölünmüş yolu yüzde 100 olarak gerçekleştiren ilk il olacağız. Şuanda açık ara ile önde götürüyoruz. Şuanda 30'a yakın iş makinesi burada çalışıyor, 35 civarında işçi ve yeterli sayıda mühendis var. Buradaki çalışmalar planladığımız gibi yürüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?