4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yüksek sıcaklık kuraklık belirtisi!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle Mart ve Nisan aylarında beklenen yağışları alamayan Nevşehir'de bu durumun yaz aylarında yaşanabilecek bir kuraklığın habercisi olduğu belirtiliyor.

Nevşehir Meteoroloji Müdürü Savaş İlktürk yaptığı açıklamada, Nevşehir'de bu yılın ilk aylarından itibaren hava sıcaklığının Türkiye genelinde olduğu gibi mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini söyledi.

Uzun yıllar ortalaması Mart ayı yağış miktarının 45.4 kg olmasına karşın 2008 yılı Mart ayında Nevşehir'de metrekareye düşen yağış miktarının 27 kg. da kaldığını söyledi. Nisan ayında da bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Meteoroloji Müdürü Savaş İlktürk, uzun yıllar ortalamasının 55.6 kg olduğu Nisan ayında Nevşehir'de yine beklenen yağışların olmadığını söyledi.

Nisan ayının ilk 10 günün de Nevşehir'de metrekareye düşen miktarının 18.3 kg olarak ölçüldüğünü açıklayan İlktürk, önümüzdeki günlerde yeni bir yağışlı havanın beklenmediğini söyledi.Nevşehir Meteoroloji Müdürü Savaş İlktürk, 12 Nisan 2008 Cumartesi gününden itibaren Nevşehir'de hava sıcaklıklarının artarak 27 dereceye kadar yükseleceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 09:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?