4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yüksek yargı mensupları Kapadokya'da

Üst düzey yargı mensupları ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın Nevşehir'e geldi.

Yargıtay daire başkanları, Yargıtay üyeleri, YSK Başkanı Muammer Aydın ve YSK üyeleri, hafta sonu tatilini geçirmek üzere Kapadokya'ya geldi.

Nevşehirli olan YSK Başkanı Muammer Aydın ve eşleri ile birlikte öğle saatlerinde Hacıbektaş ilçesine gelen yargı mensuplarını, burada Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ve diğer yöneticiler karşıladı.

İlk olarak Hacıbektaş-ı Veli Müzesi'ni gezen heyet, Müze Müdürü Yusuf Bulut'tan bilgi aldı. Müze içerisinde bulunan Aş Evi, Pir Evi ve Meydan Evi'ni gezen heyet, daha sonra Hacıbektaş-ı Veli Türbesi'ne geçti. Ünlü düşünür Hacıbektaş-ı Veli döneminde kullanılan eşyaları inceleyip türbe çıkışında Aslanlı Çeşme'den su içen YSK Başkanı Aydın ve beraberindekiler, daha sonra Hacıbektaş-ı Veli Kültür Merkezi'ne geçerek Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi'nin gösterisini izledi.

Heyet, Aşık Mahsuni'nin de mezarının bulunduğu Çilehane bölgesini gezdikten sonra Gülşehir ilçesine geçti. Hafta sonunu Kapadokya'da geçirecek olan heyete, cumartesi günü Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker de katılacak. Heyet iki gün süre ile bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret edecek.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 16:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?